Pobočka Městské knihovny v Michli se stěhuje do nových prostor

25. 11. 2019

Zcela novou pobočku, která bude větší a prostornější než původní, plánuje Městská knihovna otevřít v Michli. Do krásných nových prostor bývalé banky v ulici Nuselské 94 se totiž přesune pobočka, která aktuálně sídlí v objektu Domova Sue Ryder. Nová Pobočka se bude jmenovat Jezerka.

Pobočka Jezerka vznikne v budově obecní záložny postavené ve 20. letech minulého století a její otevření je naplánováno na březen 2020. Objekt v Nuselské ulici je ve vlastnictví hlavního města Prahy a byl svěřen do správy městské části Praha 4. Předmětem budoucího nájmu je nebytový prostor číslo 801 o celkové výměře 1.155 m2 umístěný v prvním podzemním podlaží a ve dvou nadzemních podlažích, jeho součástí je rovněž strojovna vzduchotechniky.

Nová pobočka Městské knihovny v Praze je navrhována jako moderní knihovna a nabídne nejen dobrý výběr zajímavých knih, ale hlavně prostor větší pohodlí i nové služby a stejně tak i prostor pro setkávání a trávení volného času. Projekt adaptace prostoru banky na knihovnu tak počítá s maximálním využitím plochy pro služby návštěvníkům.

Knihovna nabídne malý multifunkční sálek pro pořádání akcí i skupinovou práci, klidné kouty pro začtení se do knihy, prostor pro hraní her a kreativní vyžití mládeže i pokojíček pro nejmenší čtenáře, včetně potřebného vybavení pro jejich rodiče. Internet (wifi) a nabídka kávy bude samozřejmostí.

Městská knihovna v Praze na území městské části Praha 4 provozuje v současné době šest poboček z toho tři v objektech, které jsou majetkem Prahy 4 (Krč, Novodvorská, Vikova).

Petr Kučera, správce webu

Štítky
Osobnosti: Michal Hroza
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme