7. 4. 2021

Blíží se dvouleté výročí našeho působení ve vedení radnice, a to je příležitost k drobné bilanci. I přes pandemii čínské chřipky se nám dařilo investovat, opravovat i otevírat místa v Praze 4. Zároveň jsme se snažili pomoci našim spoluobčanům, kteří se ocitli v těžké situaci.

Místa pro setkávání

Opravili jsme altán a svah v parku Jezerka, kde se nyní mohou pořádat společenské akce a koncerty. S tím ještě budeme muset chvíli počkat, ale tato oprava parku velmi prospěla. Otevřeli jsme nový park Přátelskou zahradu, který využívají i děti z přilehlé školy. Ve spolupráci s Městskou knihovnou se podařilo otevřít zbrusu novou pobočku knihovny Jezerka v Nuslích, která není jen půjčovnou knih, ale otevřeným kulturním prostorem pro 21. století. Daří se postupně opravovat naše divadla. S Dobeškou jsme oslavili dvacet let od jejího založení skvělým programem a kompletní novou střechou. Také Fidlovačka se dočkala další fáze plánovaných oprav. Divadlo na Jezerce čekají opravy v letošním roce. Velkolepou show stihlo zahájit nově otevřené Branické divadlo se svým novým nájemcem, který svým projektem přesvědčivě zvítězil ve vypsané soutěži.

Rekonstrukcí společenských prostor prošel také denní stacionář branického domu s pečovatelskou službou. Vznikla studie nového seniorského domu v ulici Hudečkova. Pokračovaly i práce na koupališti Lhotka, které se v létě představilo s kompletně novými sprchami a šatnami, hřištěm pro nejmenší, chodníky a plotem. Školáci budou moci využít novou tělocvičnu v ZŠ Mendíků, sportovní halu v Bítovské a zbrusu novou kuchyni v Jitřní. Sociální zařízení prošla rekonstrukcí v ZŠ Ohradní a v MŠ 4pastelky, nové dívčí toalety má i ZŠ Jeremenkova. Další školy a školky mají opravené kotelny.

Pomoc v době pandemie

Podařilo se nám prosadit tři vlny odpouštění nájmů, které dosahovaly až 70 % slev. Již podruhé jsme zrušili valorizaci, čímž jsme nezvýšili nájmy v prostorech spravovaných městskou částí. Vytvořili jsme seznam restaurací, které stále nabízejí jídla alespoň přes výdejní okénka, abychom je propojily se zákazníky.

Nezapomínáme
Ani v této době nezapomínáme na důležitá výročí. Odhalili jsme novou pamětní desku členu Obrany národa Josefu Kafkovi v Otakarově ulici, podpořili projekt Divadlo paměti národa a odhalili ve spolupráci s Židovskou obcí nové kameny zmizelých, tzv. Stolpersteine.

Petr Kučera, správce webu

Štítky
Osobnosti: Michal Hroza
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme