Čtyřka nabízí v rámci akce Milostivé léto pomoc svým dlužníkům

4. 11. 2021

Lidé, kteří se dostali kvůli nesplaceným poplatkům či nájmům do exekucí vůči městské části Praha 4, mají nyní jedinečnou příležitost zaplatit mnohem méně. Umožnila to akce nazvané Milostivé léto, která začala na konci října letošního roku a potrvá do 28. ledna 2022.

„Milostivé léto představuje šanci pro mnoho dlužníků na nový začátek bez dluhů, pokud zaplatí původně dlužnou částku,“ uvedl místostarosta pro majetek a kulturu Michal Hroza (TOP 09). „Vymaní se tak z dluhové pasti, do které se dostali proto, že původní částka narostla kvůli vysokému příslušenství a nákladům exekuce často na mnohonásobek,“ dodal.

Dlužníkům stačí zaplatit pouze jistinu dluhu, tedy původní nezaplacenou částku, a poplatek exekutorovi. Naopak už není nutné hradit veškeré sankce, úroky z prodlení, penále a další náklady, které se nastřádaly k dluhu, a z několika stokorun se tak mohly vyšplhat až na desítky tisíc korun. Ty budou v rámci Milostivého léta odpuštěny, takže se výsledný dluh výrazně sníží.

V případě Prahy 4 a jejích organizací se dluh nejčastěji týká neuhrazeného nájemného, popřípadě dalších poplatků spojených s užíváním bytu. Pražané mají dluh často také z neuhrazených poplatků, nedoplatků za odvoz odpadu, pokut z jízd načerno nebo třeba dluhů vůči dodavateli energií.

Úřad městské části Praha 4 zřídil pro své obyvatele v exekuci (dluh na nájmu z bytu a službách spojených s užíváním bytu) e-mail milostiveleto@praha4.cz ,kam se mohou obrátit se svými dotazy.

Další informace a případnou pomoc poskytne dlužníkům:

Člověk v tísni (https://www.clovekvtisni.cz/)

Charita ČR (https://www.charita.cz/)

Podrobné informace o tom, jak se dostat z duhové pasti jsou k dispozici také na webových stránkách:

https://nedluzimstatu.cz/milostive-leto/

https://milostiveleto.cz/

Pražský magistrát kvůli poskytování podrobných informací k této akci zřídil pro veřejnost bezplatnou telefonní linku: 800 100 000

Ověřte si, zda Milostivé léto pomůže i vám!

petr kučera, správce webu

Štítky
Osobnosti: Michal Hroza
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme