1. 7. 2013

Od 1. července funguje opět přímé spojení Jarova s metrem A, o které přišli obyvatelé Prahy 3 loni v září kvůli komplexním změnám v pražské hromadné dopravě.
Dosud končila tramvajová linka 11 ve stanici Olšanské hřbitovy. Od dnešního rána je tomu jinak - ve všední dny mezi 6 až 20 hodinou jezdí v osmi až desetiminutových intervalech až na Jarov, tedy do konečné stanice Spojovací, v ostatních případech jen na Olšanské hřbitovy. Současně byla zavedena nová tramvajová linka 13, která pojme trasu z náměstí Bratří Synků až na Černokosteleckou.
Tramvají číslo 11 se nově svezli i někteří představitelé městské části Praha 3. Symbolickou jízdu absolvovali starostka Vladislava Hujová a místostarosta Ondřej Rut spolu s radním hlavního města Prahy Jiřím Pařízkem a zástupcem Ropidu Filipem Drápalem, kteří dlouhodobě řešili úpravy v pražské hromadné dopravě zavedené od loňského roku.
Podle pozitivních reakcí cestujících bylo hned jasné, že prodloužení linky 11 je vítanou pomocí pro některé obyvatele třetí městské části – mnoha lidem se tak umožnil přímý spoj do vinohradské nemocnice nebo na zmiňovaný Jarov, kde lze využít levnějších nákupů ve velkoprodejnách a lidé bydlící na Jarově budou mít přímé spojení na Nám. Jiřího z Poděbrad.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme