2. 10. 2012

Žižkovská radnice se nehodlá smířit s omezeními v MHD, která komplikují život obyvatelům třetí městské části. Vedení Prahy 3 proto bude i nadále požadovat od hlavního města, aby provedlo změny. Vyjádřit se k veřejné dopravě na Žižkově a Vinohradech mohou také občané, které radnice žádá o zaslání podnětů a připomínek.


Od revoluce v  pražské MHD uběhl měsíc, a přestože pražský magistrát i Ropid, který dopravu v  metropoli organizuje, trvají na tom, že se změny osvědčily, situace na Praze 3 svědčí spíše o opaku.
Zrušení linky 19, která zmizela z  ulic bez náhrady, i zkrácení linky 11 a odklonění 16, které patří v  rámci městské části k  nejvytíženějším, způsobují obyvatelům trojky stále problémy. První totiž od září končí na náměstí Jiřího z  Lobkovic a druhá jede z  Biskupcovy místo na Jarov směrem na Palmovku, čímž přišli jarovští o přímé spojení na metro A.
Určité nápravy dopravních komplikací by se obyvatelé třetí městské části mohli dočkat už v  dohledné době, jestli ale půjde o úpravu tras tramvajových linek, zatím není jisté. „Na připomínkách stavebně-technického charakteru se začalo pracovat ihned a prověřují se možnosti jejich realizace. Další připomínky budou posouzeny v  kontextu připomínek okolních městských částí, neboť linky projíždějící MČ Praha 3 neobsluhují pouze tuto městskou část,“ uvedl v  této souvislosti náměstek primátora Josef Nosek.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme