Praha 3 se stane členem Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska

2. 9. 2011

Členství umožní radnici lepší propagaci Prahy 3 v rámci cestovního ruchu i účast v různých programech a soutěžích, které se týkají regenerace městských památkových rezervací.Než se městská část Praha 3 stane právoplatným členem tohoto sdružení, rozhodnutí rady musí být ještě schváleno zastupitelstvem třetí městské části a samozřejmě i sdružením samotným, ktéré o přijetí rozhodne na svém sněmu.

Činnost sdružení spočívá zejména v popularizaci a propagaci kulturního dědictví, především historických sídel. Sdružení pořádá  kulturní akce, mezi které patří přednášky, výstavy a odborné semináře pro veřejnost. Vydává tiskoviny, poskytuje informační služby a spolupracuje s organizacemi a institucemi  jako jsou krajské úřady, ministerstva a  Národní památkový ústav. Sdružení je mimo jiné i organizátorem Dnů evropského dědictví,  které se konají vždy v září. Do tohoto programu zpřístupnění a popularizace památek se už třetím rokem zapojuje i žižkovská radnice.