23. 11. 2011

Do konce roku 2014 by měly podle plánu žižkovské radnice zmizet z ulic Prahy 3 všechny hazardní herny. Vyplývá to ze stanoviska k novele vyhlášky hlavního města, kterou na návrh starostky Vladislavy Hujové, přijala v listopadu rada městské části.

Podle návrhů městské části Praha 3 by nejpozději do konce roku 2012 měly z heren v ulicích Žižkova a Vinohrad zmizet výherní hrací přístroje, jejichž regulace již dnes spadá do kompetence městské části Praha 3. Provozovny s videoloterijními terminály, které doposud byly v pravomoci ministerstva financí, by pak v Praze 3 měly skončit do konce roku 2014.

„To je náš plán, který vychází ze současných stanovisek hlavního města i ministerstva financí. Vedle toho budeme i v mezidobí usilovat všemi dostupnými prostředky o omezení hazardu v ulicích. Budeme razit nulovou toleranci vůči všem prohřeškům a porušením pravidel ze strany provozoven, na druhou stranu se budeme snažit motivovat soukromé majitele domů, aby se heren ve svých objektech sami zbavovali. Nová pravidla pro přidělování půjček a darů na opravy domů z Fondu obnovy a rozvoje městské části budou podmiňovat schválení žádosti tím, že se v daném objektu nenachází herna,“uvedla starostka Vladislava Hujová. Jak připomněla, v nemovitostech městské části není žádná hazardní provozovna umístěna.

 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme