3. 10. 2014

Vybudování zcela nového parku na Komenského náměstí, které roky sloužilo jako provizorní parkoviště, rekonstrukce Tachovského náměstí a zabezpečení bezpečného průchodu tunelem, aby obyvatelé Žižkova měli pěší přístup ke stanici metra Křižíkova, rekonstrukce Kostnického náměstí a náměstí Jiřího z Lobkovic to jsou investice, které by radnice v příštím období měla rozhodně realizovat.

Na rekonstrukci náměstí Jiřího z Poděbrad, které zdaleka nedosahuje zanedbanosti výše uvedených veřejných prostor, nezbývají městské části finanční prostředky. Bylo by však velmi nezodpovědné, kdyby radnice nebyla připravena, pokud by bylo možno žádat o dotaci z EU a nezbytnou součástí žádosti je vždy územní rozhodnutí, proto se tato dokumentace zpracovává. Veřejnou debatu si jistě zaslouží velikost travnaté plochy, počet stromů a keřů, kašna, umístění farmářského tržiště nebo dětského hřiště, ale to bude řešeno až ve stavebním povolení. Troufám si říci, že na tento proces máme celé příští volební období, aby náměstí sloužilo obyvatelům Prahy 3 a zároveň tvořilo důstojný prostor pro Kostel Nejsvětějšího Srdce Páně.

Farmářské tržiště na „Jiřáku“ bylo a bude. V polovině tohoto roku končila smlouva s provozovatelem tržiště a proto se muselo začít jednat o nové smlouvě. Vzhledem k tomu, že radnice byla spokojena se stávajícím provozovatelem, nebylo nutné vypsat nové výběrové řízení. Nová smlouva je uzavřena na další dva roky, kdy radnice pro tržiště financuje elektřinu, mobilní WC, vodu a úklid prostor a pronajímá provozovateli tržiště 22 stánků a prostor pro prodej z chladících automobilů, aby trhy mohly probíhat 4 dny v týdnu.

Ing. Vladislava Hujová, starostka Prahy 3

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme