Zlepšení dopravní situace naší městské části Praha 15

20. 10. 2015

Zastupitelé TOP 09 dlouhodobě usilují o zlepšení dopravní situace naší městské části a proto podporujeme vybudování Silničního okruhu kolem Prahy (SOKP) Stavba 511 v úseku Běchovice – dálnice D1. Tato komunikace má být 12,5 km dlouhá a navazovat na další části Pražského okruhu, který by měl vytvořit kompletní ucelený obchvat hlavního města. Úsek 511 bude obsahovat 30 mostů a 2 tunely a být dále napojen na Tranzitní obchvat Hostivaře, Horních a Dolních Měcholup, Dubče a Uhříněvsi „Hostivařská spojka - radiála“. Tato komunikace by měla spojit Štěrboholskou radiálu a navázat v Uhříněvsi na Silniční okruh tedy onu 511. Zprovozněním této komunikace se zlepší dopravní obslužnost místního obyvatelstva a ulehčí se současným „páteřním“ komunikacím (Švehlova, Průmyslová, Hornoměcholupská a Přátelství v Uhříněvsi). Dojde tím k odklonění velké části kamionové dopravy a začne mít smysl „přednostní průjezd městské dopravy“. Také již nebude docházet k omezení dopravy z bočních ulic. V současné době hledá Magistrát hlavního města Prahy způsob financování. Věříme, že Magistrát nalezne zdroje tak, aby se stavba mohla zahájit co nejdříve a mohla pomoci v životě občanům Prahy 15.

Podporujeme také prodloužení trasy metra C z Hájů do Horních Měcholup a dále do Uhříněvsi. Stanice Horní Měcholupy by mohla ústit jedním východem na Veronské náměstí a druhým do Petrovic. Pro obyvatele celého sídliště a okolí by se tím velmi zlepšila dostupnost centra Prahy.

Za klub zastupitelů TOP 09  Ing. Petr Neumann