TOP 09 umí řešit problémy Městské části Praha 15

8. 2. 2018

TOP 09 umí řešit problémy Městské části Praha 15

Související obrázek

 

Jak jsem psal v minulém čísle Hlasatele, vzal jsem si za úkol zkrátit v dopoledních hodinách interval linky 177 ve směru z Košíku na Skalku. Již několikrát jsem zažil, že se do vozu nedostaly maminky s kočárky, neboť uvnitř už další 3 kočárky byly. A to nemluvím o přeplněném autobuse. Po návrhu na zlepšení, který jsem předložil ve Výboru dopravy, bylo odpovědnými orgány slíbeno, že co nejdříve dojde ke zlepšení. Až budete číst tyto řádky, můžete se sami přesvědčit, že se tak stalo. Zkrácené intervaly linky 177 v uvedeném směru mají, jak bylo slíbeno, fungovat od 4. března, tedy od zavedení nových jízdních řádů.

Je to sice jen dílčí vítězství, ale rozhodně ne zanedbatelné. Tímto jednoduchým krokem totiž dojde k reálnému a hlavně okamžitému zkvalitnění služeb pro naše občany.

K dalšímu výraznému zlepšení by došlo, pokud by se nám podařilo prosadit prodloužení trasy A metra. Zastávky metra u Vivo Hostivař, nádraží Hostivař a na Veronském náměstí v Horních Měcholupech s druhým výstupem do Petrovic by přinesly skutečně zásadní zlepšení dopravy v naší Městské části Praha 15. A to je náš úkol pro další období. Omezila by se autobusová doprava a došlo by ke zklidnění dopravy v ulicích Švehlova, Hornoměcholupská i v přilehlých oblastech.

 

Předseda klubu zastupitelů TOP 09

Ing Petr Neumann

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme