Divadlo v Praze 15

INICIATIVA SPOLKŮ K OBNOVĚ MALÉHO DIVADLA V HOSTIVAŘI

Spolky Bosákovník, Gostiwar a TJ Sokol Hostivař se dohodly na společné iniciativě, kterou by chtěly dosáhnout obnovení „Malého divadla a kulturního centra“ v Hostivaři na ulici Hornoměcholupská (objekt č.p.289 pod ZŠ Hornoměcholupská). Objektu s bohatou kulturní a společenskou historii, ale posledních téměř 50let jen skladištěm norem. Nyní je objekt ve správě státu, a to České správy sociálního zabezpečení.

Budova svou původní dispozicí (divadelní sál pro 300 sedících diváků s jevištěm a zázemím, společenský sál se šatnami a divadelní kavárnou) splňuje i dnes nároky malého divadla i kulturního centra.

Malé divadlo pak Normy

léta 50tá

Výstřižek
současnost

WEB5DATA

historie v datech

Svou polohou je Malé divadlo u Hornoměcholupské ulice ve středu mezi starší a novější výstavbou v Hostivaři, dopravně dostupné i MHD.

Níže také přikládáme dobové fotografie a nalezenou archivní dokumentaci pro lepší představu o specifičnosti a velikosti malého divadla.

Aby se divadlo a kulturní centrum do tohoto objektu mohlo vrátit, je třeba mnohé. Přirozené nám připadá, aby bylo státem předáno Městské části Prahy 15. Iniciativu nyní směrujeme k místní radnici a chtěli bychom jí předložit už na jednání místního zastupitelstva, které se koná 16.března. Je nám známo, že MČ Praha 15 nemá pravomoc o předání objektu ani začít jednat bez souhlasu Rady Hlavního města Prahy, názor místního zastupitelstva je ale klíčový pro další postupné kroky k obnově Malého divadla. Se zastupiteli budeme mluvit a věříme, že se nám povede většinu přesvědčit, aby se do tohoto náročného projektu místní radnice pustila.

Naši iniciativu již podpořili i někteří místní rodáci, kteří v případě úspěchu dokonce přislíbili i finanční pomoc při jeho obnově.

Tato iniciativa není peticí, ta podle našeho názoru není třeba. Přesto pokud byste se rozhodli naši iniciativu podpořit, můžete připojit svým jménem přímo přes formulář uvedený v tomto článku nebo můžete iniciativu podpořit i na jednom ze dvou míst (Umělecké kovářství Beran, Kozinova 4, Hostivař a TJ Sokol Hostivař, U branek 7, Hostivař), kde se pro podporu tohoto projektu lze zapsat do jmenné listiny. Počet podporovatelů projektu bývá často velmi přesvědčivým argumentem pro rozhodování volených zástupců. A pokud se vám náš nápad líbí, byl by to sice jen malý, ale v budoucnu možná velmi podstatný příspěvek k jeho zdaru.

Potpořit můžete zde

Odkaz: Izitra.info