Rozhledna Doubravka je opět přístupna veřejnosti

17. 1. 2020

Většině obyvatel zřejmě neuniklo, že v listopadu hořela rozhledna Doubravka zdobicí už vice než rok černomostecká Čihadla. Přestože to původně vypadalo, že oprava potrvá déle a veřejnost si vyhlídku jen tak neužije, opak je pravdou. Tým z Huti architektury, studia architekta Martina Rajniše, který rozhlednu navrhl, zvládl škody po požáru napravit za par týdnů. „Samozřejmě z toho mám velkou radost. Skutečně jsme se obávali, že poškozeni bude větší nebo že dokonce budeme muset jednu ze tři noh, tedy tu, která hořela, úplně strhnout. To se při dalším zkoumaní naštěstí nepotvrdilo a Doubravku se podařilo opět zpřístupnit ještě před Vánoci,“ říká starosta Prahy 14 Mgr. Radek Vondra. Kromě časti výztuže nohy shořela také kůlna na nářadí, která zde byla ukryta. Práce na nápravě neprobíhaly dlouho, ale neobešly se bez těžké techniky. Na místě byl i jeřáb, s jehož pomoci se z rozhledny postupně odebíraly poškozené časti a nahrazovaly se novými.

Tento text byl převzat z měsíčníku městské části Praha 14 „Čtrnáctka“.