Mateřská škola v Hostavicích slavnostně zahájila provoz – zastupitelům hnutí ANO navzdory

22. 9. 2017

Praha 14 otevřela ve středu 20. září úplně novou mateřskou školku na Jahodnici. Pokračuje tak úspěšně v práci na obnově a rozšiřování kapacit místních školských zařízení, s niž začala už před několika lety. Kapacita MŠ Hostavice je 112 dětí, přičemž využívat ji mohou nejen děti z okolí, ale z celé Prahy 14.

Jahodnice přitom školku potřebovala, v této oblasti donedávna probíhala významná výstavba bytových domů společnosti Skanska a další soukromý developer připravuje výstavbu rodinných domů na konci ulice U Hostavického potoka. Do této lokality se tak přistěhovalo množství mladých rodin s malými dětmi. Právě pro ně jsou připraveny čtyři třídy vybavené vkusným nábytkem, hračkami a učebními pomůckami, k dispozici je jim i velká zahrada s řadou herních prvků. V nově zahájeném školním roce do třídy nastoupilo jen pár předškoláků. Většina dětí, které rodiče do školky přihlásili, je tříletých, což umožňuje dřívější návrat maminek zpět do zaměstnání a zvýšení rodinných příjmů.

Cena za výstavbu mateřské školky se vyšplhala na zhruba 53 milionů korun. Většinu této částky pokryly dotace, které se městské části podařilo získat od Magistrátu hl. m. Prahy a zejména pak od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Ačkoliv se tedy podařilo stavbu tolik potřebného mateřské školky financovat především z jiných zdrojů než z rozpočtu Prahy 14, čelil projekt výstavby této mateřské školky výraznému odporu ze stranu zastupitelů zvolených za hnutí ANO. Ti proti stavbě ostře protestovali, když tvrdili, že výstavbou školky podporuje městská část developera, který se zde chystá vystavět rodinné domy, popř. strašili tím, že Praha 14 bude muset platit vysoké penále, pokud by stavbu nerealizovala. Jak je zřejmé nic z toho se nestalo, na Jahodnici máme novou školku, kterou navštěvuje řada místních dětí a stejně tak spokojeni jsou i jejich rodiče. O to víc všechny překvapila účast zastupitelů hnutí ANO na slavnostním otevření jahodnické školky ve středu 20. září. K její úspěšné výstavbě nijak nepřispěli, naopak se ji snažili vehementně zabránit, přesto se nakonec na fotografiích tváří, jako by ji ve svém volném čase sami stavěli. Jak takový přístup pojmenovat, je to drzost, vypočítavost či pouhá hloupost? Od každého zdá se kus, snad si to obyvatelé Jahodnice budou pamatovat, až budou příští rok opět volit do místního zastupitelstva.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme