20. 4. 2010

Dobrý den, sousedé.
Dovolte, abychom se Vám představili. Jsme regionální organizace TOP 09 Prahy 13. Vznikli jsme před nedávnem - v polovině února a od samého začátku spolupracujeme s občanskými sdruženími, které na Praze 13 působí. Zjistili jsme totiž, že naše vize a představy toho kam má Praha 13 kráčet, jak se má vyvíjet a jakou má v budoucnu být jsou velmi blízké. Blízké do té míry, že někteří představitelé občanských sdružení se stali našimi členy.
Jeden z nich mi poslal tuto fotografii. Myslím že je velice výstižná. Rostoucí developerský gigant postupně zastiňuje původní stodůlecký kostel. Souboj ducha a bezduché hmoty. Dramatická zkratka charakterizující současný vývoj naší čtvrti.
Další a další gigantické stavby nás obklopují ze všech stran s přitakáním a podporou místní radnice. A s sebou přinášejí zvyšující se dopravní zátěž, hluk, prach, auta parkující kdekoliv je to jen trochu možné.
Nejsme s tím stavem spokojeni. Nechceme nečinně přihlížet podivnému šafaření s obecními prostředky ani bezuzdné exploataci našeho okolí.
Chceme, aby naše čtvrť byla nám všem domovem. Ne noclehárnou, kam se přijíždí jen přespat, ale místem k příjemnému životu, bezpečným a kultivovaným místem kam se lidé rádi stěhují a odkud neradi odcházejí.
Není nás mnoho, ale přesto je mezi námi dostatek odborně zdatných členů, kteří mají jasnou vizi jak těchto cílů dosáhnout a to ve všech oborech které jsou pro naši čtvrť důležité jako je doprava, územní plánování, životní prostředí, ekonomika, legislativa, zdravotnictví, bezpečnost či kultura.
Zabýváme se korupcí (aby nebyla) i kvalitou života (aby byla). Myslím, že to, o co se snažíme odpovídá zájmům všech, kteří zde žijí. Ostatně - daleko převažující většina našich členů nikdy nebyla v žádné politické straně a do TOP 09 vstoupili zejména proto, že byli naprosto znechuceni poměry na naší politické scéně celostátní, městské i místní. Naše pocity, snahy a sny jsou pocity, snahami a sny běžných občanů. A naší snahou je usměrnit Prahu 13 ve prospěch jejích obyvatel, kterými jsme i my.

Václav Novotný

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme