12. 3. 2013

Naší městské části aktuálně hrozí další úbytek zeleně. Přímo na hranici jedné z nejhezčích pražských oblastí, Dalejského údolí, by rád stavěl známý pražský developer Central Group.

Pozemek, který by tato společnost ráda zastavěla, je vedený jako nezastavitelný (je vedený v územním plánu jako zeleň městská a krajinná, louky a pastviny). Jako takový ho Central Group před lety zakoupil, zjevně si jistý tím, že si následně zajistí změnu územního plánu.

Leč to, co bylo v Praze běžné za dvacet let trvající nadvlády ODS, je naštěstí už minulostí. Současné vedení magistrátu, ve kterém má nyní většinu TOP 09 se k tomuto požadavku developera staví odmítavě.

Poněkud zvláštní je v této situaci postoj vedení radnice Prahy 13, která nejen že tuto myšlenku neodmítá, ale starosta David Vodrážka (ODS) ho dokonce otevřeně podporuje. Podporoval ho již v roce 2004, kdy developer poprvé přišel s požadavkem na změnu územního plánu a svůj postoj nemění ani nyní, ačkoliv do posledních obecních voleb šel mimo jiné se slibem, že nebude podporovat žádné ústupky developerům. Alespoň to hlásal na svých předvolebních plakátech.

Na posledním jednání zastupitelstva se proti snaze developera postavila opozice v čele se zastupiteli TOP 09, ale koalice ODS a ČSSD (na radnici dlouhodobě podporovaná KSČM) svými hlasy protlačila další jednání o této záležitosti.

 

http://servis.praha-mesto.cz/uzplan/uzemni_plan_hmp/zmeny_08_uphmp_celom4/O/z2802o.jpg)

Radek Dlesk

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme