VIDEO: Starostka si vymyslela autobus s uprchlíky, aby prošel její návrh. Lhala v přímém přenosu

7. 3. 2022

Starostka Prahy 10 na jednání zastupitelstva minulý týden lhala. Protože neměla dostatek hlasů pro podporu svého návrhu, vymyslela si příjezd neexistujícího autobusu s uprchlíky, aby zastupitele získala na svou stranu. Ze lži ji ovšem obratem usvědčil koaliční zastupitel.

 Renata Chmelová zneužila současné situace a prokazatelně si vymyslela, že má na Prahu 10 za několik minut dorazit autobus s ukrajinskými uprchlíky. Nevkusnou lží chtěla zastupitele přimět k tomu, aby schválili její návrh na rozpočtové opatření. Je to nemorální, v této době zavrženíhodné a my jako TOP 09 nechceme, aby občany Prahy 10 Renata Chmelová dál zastupovala. Budeme proto požadovat její rezignaci. Ta by sice měla přijít automaticky, ale jak se včera ukázalo, cti se některým nedostává,“ říká zastupitel Tomáš Pek.

 Praha 10 minulé pondělí rozhodovala o tom, kolik peněz dá na humanitární pomoc spojenou s válkou na Ukrajině. Zatímco TOP 09 i další strany koalice chtěly, aby Praha 10 našla dva miliony v úsporách, starostka Chmelová chtěla zvýšit výdaje rozpočtu. 

 „Praha 10 má miliardový rozpočet a samozřejmě není problém v úsporách najít dva miliony korun, tím spíš v případě takhle rozsáhlé humanitární krize. Jenže úspory by se dotkly starostky samotné, dost možná jejího rozpočtu na PR. Což nechtěla a místo toho chtěla zvyšovat celkové výdaje rozpočtu,“ vysvětluje předseda TOP 09 – Praha 10 Radek Lojda.

 Když bylo jasné, že většina zastupitelů navyšovat rozpočtové výdaje nechce a kloní se k nalezení peněz úsporami jinde, přišla starostka se zjevnou lží.

 Starostka zastupitelům, řekla, že peníze jsou potřeba rychle, protože na Prahu 10 právě míří autobus s ukrajinskými uprchlíky a není proto čas na jiné řešení. To se ale ukázalo jako lež.

 Krátce po ní vystoupil koaliční zastupitel s tím, že mluvil se zástupci policie, kteří veškeré informace popřeli. Starostku tak přímo usvědčil ze lži. Podle nás proto není možné, aby Renata Chmelová dál vykonávala svou funkci,“ uzavírá Tomáš Pek.

 Kvůli prokazatelnému lhaní koalice starostku Chmelovou neobsadila do čela komise k humanitární pomoci Ukrajině. O to přitom ještě na zastupitelstvu usilovala. Jako opozice jsme rádi, že alespoň takto koaliční partneři starostky a senátorky vyjádřili nesouhlas s jejími způsoby. 

 Video ze zastupitelstva je dostupné zde: https://www.facebook.com/top09.praha10/videos/729180845131583

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme