14. 8. 2014
TOP 09 zásadně nesouhlasí se starostou navrženým termínem konání referenda na Praze 10. Zamýšlené načasování na druhé kolo doplňovacích senátních voleb chápeme jako důkaz, že starosta Zoufalík nebere referendum vážně a chce výsledek referenda zneplatinit.
Protože se jedná o doplňovací volby, dá se předpokládat, že k nim nepřijde dostatečný počet občanů a referendum tak „spadne pod stůl“.  Navíc vůbec není jisté, že se druhé kolo senátních voleb bude konat.
TOP 09 nadále požaduje, aby se referendum STOP MILIARDOVÉ RADNICI konalo v termínu komunálních voleb:
Důvody: 
1) Radnice musí přihlédnout k předešlým judikátům soudu, které nařizují, že když se konají volby, kam přijde větší počet voličů, musí referendum proběhnout v tento termín
2) Senátní obvod č. 22 není totožný s obvodem MČ Praha 10. Senátní obvod je rozšířen o obce Dubeč a Štěrboholy, naopak mu chybí okrsky spodních Vinohrad, které patří pod obvod MČ Praha 10
3) Vyhlašovat referendum na druhé kolo je vabank, protože k druhému kolu vůbec nemusí dojít.
Včerejšího jednání zastupitelstva se zástupci TOP 09 nezúčastnili zejména proto, že pro něj předem neexistovaly žádné dokumenty a podklady. Nikdo se tak nemohl seznámit s návrhy, o kterých chtěla koalice hlasovat. Tento postup považujeme za zcela neprofesionální, proto jsme jednání bojkotovali.
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme