Praha 10 má novou školku. Stavbu prosadila TOP 09

8. 1. 2020
V ulici Nad Vodovodem v Praze 10 se otevře nová školka. Výstavbu nové budovy, kam bude do mateřské školy docházet přes sto dětí, připravili před rokem a půl radní za TOP 09. Stavět se začalo v roce 2018. 
 
„Mám velkou radost, že se nám podařilo stavbu nové školky prosadit a že byl projekt úspěšně dokončen. Školka je krásná a její kapacita přes sto dětí alespoň částečně řeší poptávku po místech v mateřských školách v Praze 10,“ říká radní pro oblast školství v letech 2016 – 2018 Ondřej Počarovský. 
 
„Když jsme byli v radě, bylo jasné, že existuje silná poptávka po navýšení kapacit mateřských škol. Protože nebylo možné jít jen cestou rozšiřování stávajících školek, rozhodli jsme se, že mnohem přínosnější bude postavit školku novou. Nejvhodnějším místem se ukázal areál základní školy Nad Vodovodem, kde také nová školka vyrostla,“ říká Tomáš Pek, který projekt coby 1. místostarosta v minulém volebním období připravoval. 
 
Jedná se o další z projektů, které zástupci TOP 09 ve vedení městské části Praha 10 prosadili nebo připravili ve snaze zvýšit kapacity mateřských a základních škol. Již dříve byly otevřeny nové učebny v základních školách v Jakutské a Kodaňské ulici. Připravený projekt na opravu a znovuotevření Staré školy v ulici v Olšinách ale současná rada městské části bohužel zastavila.
 
Celkem stála školka zhruba 93 milionů korun, z toho se ale přes 53 milionů podařilo minulému vedení radnice získat díky řadě dotací. Ve školce jsou čtyři třídy, každá s kapacitou pro 28 dětí.
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme