Počarovský: Chceme si být jistí stavem Horského hotelu

Městská část Praha 10 prověřuje, jestli je Horský hotel v Jánských lázních připravený na výjezdy dětí ze základních škol zřizovaných městskou částí. Dokud nebudou ukončeny  veškeré kontroly, které si Rada vyžádala, děti do hotelu jezdit nebudou.

31. 8. 2017

„Chceme si být jistí, že děti budou na Černé hoře ubytované v odpovídajících bezpečnostních a hygienických podmínkách. Dokud si tím jistí nebudeme, výjezdy dětí na Horský hotel pozastavíme,“ říká radní pro oblast školství Ondřej Počarovský s tím, že zatím se to týká jen prvního turnusu.

Horský hotel přes léto provozovatel užívá komerčně, což mu umožňuje platná smlouva. Rada si ale chtěla být jistá, že stav budovy i po této době splňuje parametry nutné pro pobyty dětí. Během léta navíc radní obdrželi informaci Krajské hygienické stanice Hradec Králové, že už v minulosti byly některé hygienické limity v Horském hotelu překročeny. Do Horského hotelu proto vyslala skupinu nezávislých odborníků, aby zhodnotili jeho celkový stav.

„Zatím nemáme kompletní výsledky těchto šetření. Známe pouze výsledky dílčích kontrol, které nám ale nedávají jistotu, že je vše dle našich představ. Proto tam zatím děti neodjedou,“ dodává Počarovský.

Všichni rodiče se dozví aktuální informace od ředitele školy, kterou jejich dítě navštěvuje.

Městská část Praha 10 se bude snažit i do budoucna zajistit výjezdy dětí na Horský hotel. Podniká tedy všechny kroky vedoucí k tomu, aby provozovatel veškeré nedostatky odstranil.

Veřejná slyšení ve druhém pololetí minulého školního roku nicméně jasně ukázala, že rozsáhlejší rekonstrukce objektu Horského hotelu je mezi rodiči, dětmi i učiteli jasně vítaná a je proto nutné ji brát při dalším rozhodování v potaz.

Každoročně jezdí na Horský hotel několik tisíc dětí, které navštěvují základní školy v Praze 10, objekt vlastní společnost Praha 10 – Majetková, a.s. 

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme