Počarovský: Chceme, aby děti četly. Praha 10 přispívá na knihy

Rada městské části Praha 10 přišla s programem na podporu čtenářské gramotnosti. Každému dítěti, které má trvalé bydliště v Praze 10 a které se narodilo mezi 1.1.2002 a 30.9.2009, na začátku nového školního roku přispěje v rámci aplikace Aktivní město na nákup knih částkou 500 Kč.

26. 9. 2017

„Rozvoj čtenářské gramotnosti je podle nás jedním z důležitých úkolů současného školství. Rozhodli jsme se proto udělat to, co je v našich silách a rozpočtových možnostech, abychom umožnili dětem nebo jejich rodičům nakoupit knížky: ať už učebnice nebo jen tak pro radost,“ říká radní pro oblast školství Ondřej Počarovský.

Každé dítě s trvalým pobytem v Praze 10, které se narodilo mezi 1.1.2002 a 30.9.2009, tak může do konce listopadu získat elektronickou poukázku v hodnotě 500 korun, kterou bude moci využít na nákup knížek, a to až do konce letošního roku (tj. do 31.12.2017).

Postup získání příspěvku je jednoduchý a celý probíhá on-line pomocí softwarové aplikace Aktivní město, ve které je možné se od 18. září registrovat (www.aktivnimesto.cz). Po registraci a validaci údajů radnicí bude rodičům (zákonným zástupcům) dětí vytvořeno on-line konto, na kterém jim budou nabity elektronické body. Příspěvek činí 500 Kč na jedno dítě. Rodiče si pak sami vyberou z nabídky registrovaných knihkupectví a antikvariátů, jejichž provozovny jsou na území městské části Praha 10, případně dalších knihkupectví, které mají provozovnu na území hlavního města Prahy. (Seznam knihkupců, kde je možné poukaz uplatnit, naleznete přímo v aplikaci Aktivní město v sekci Časté dotazy.)

Po výběru provozovny, kde budou chtít příjemci příspěvek uplatnit, jim na e-mail přijde potvrzení jejich objednávky, kterou se prokáží při nákupu (vytištěnou nebo uloženou např. v mobilním telefonu/tabletu). Na základě potvrzené objednávky jim pak bude poskytnuta sleva na jejich nákup ve výši 500 Kč. V případě větších knihkupeckých řetězců je také možné, že na základě objednávky rodiče obdrží elektronický dárkový voucher ve výši 500 Kč uplatnitelný v celé síti řetězce (např. Neoluxor apod.). Po technické stránce bude projekt jako operátor zajišťovat společnost Up Česká republika, se kterou radnice na přípravě projektu spolupracuje. Projekt vzniká v rámci Místní agendy 21 a projektu Zdravá Praha 10.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme