16. 3. 2020

Otevřený dopis starostce MČ Praha 10 z 16. 3. 2020

Vážená paní starostko, 

vážíme si kroků, které Praha 10 podnikla v reakci na šíření nemoci COVID-19. Jsme přesvědčeni, že úkolem všech politiků je v této době spolupracovat pro zajištění bezpečí obyvatel. 

Za TOP 09 proto vyjadřujeme podporu všem krokům Prahy 10 vedoucím k ochraně obyvatel, a zároveň navrhujeme několik účinných opatření, která by mohla zmírnit zejména případné logistické problémy, jež by některé skupiny obyvatel mohly pocítit ve vztahu k nutným opatřením.

Navrhujeme proto:

  • Sestavení širšího krizového štábu, jehož členy budou i zástupci neziskového sektoru zaměřeného na nejdotčenější skupiny. Praha 10 finančně podporuje řadu neziskovek, které mohou pomoci seniorům ale i rodinám. Tuto pomoc by město mělo koordinovat, a to se zástupci všech zastupitelských klubů.
  • Zajištění jídla pro seniory a ohrožené skupiny. Ne každý má možnost zajistit si nákupy nebo si z nákupů uvařit. Je třeba zvážit zachování provozu některé z jídelen, aby jídlo mohla připravovat.
  • Přípravu dodávek jídla pro seniory. Praze 10 stojí na parkovišti vyřazené funkční dodávky. Stačí jen rozhodnout a mohou začít ohroženým skupinám jídlo rozvážet.
  • Zapojení městské policie do distribuce léků pro seniory.
  • Maximální využívání všech komunikačních kanálů, s cílem informovat občany a mírnit emoce. Praha 10 má nejen Facebook, ale také noviny a infosystém SMS. Je třeba je všechny naplno využívat.

Prosíme, abyste každý z těchto bodů zvážila, a abyste se k němu v co nejbližším termínu vyjádřila. 

S úctou

zastupitelé za TOP 09 v Praze 10

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme