Nechceme aby se v Praze 10 “zavíraly mosty” kvůli nečinnosti. Trváme na tom, že Praha 10 se musí rozvíjet

2. 2. 2018

Nejsilnější klub v zastupitelstvu MČ Praha 10, klub zastupitelů za TOP 09 spolu s dalšími zastupiteli vyvolal minulý týden svolání jednání zastupitelstva s jediným bodem programu, a to „Příprava rozpočtu MČ Praha 10“.

Cílem TOP 09 bylo přimět starostu Vladimíra Nováka k sestavení odpovědného a pokud možno vyrovnaného rozpočtu, jehož projednávání je dva měsíce v prodlení.

Město rozpočet potřebuje. Je nutné investovat do připravených projektů jako je výstavba škol a školek, nadále pokračovat v přípravě rekonstrukce malešické polikliniky a celé řady dalších investic, které jsou klíčové pro rozvoj městské části i pro obyvatele.

Chceme šetřit na provozních výdajích a naopak investovat do budoucnosti Prahy 10. Všichni můžeme sledovat jinde po Praze, co se stane, když se majetek neudržuje. Opravdu se nechceme dožít chvíle, kdy zde budeme řešit rizikový a havarijní stav budov jako jsou školky a školy.

Starosta až do chvíle, než jsme svolali zastupitelstvo, při sestavování rozpočtu kličkoval. Nedodržoval své vlastní termíny, neposkytoval podklady pro jednání, která opakovaně odvolával a svolával na poslední chvíli. 

Od svolání zastupitelstva se přeci jen ledy pohnuly a pan starosta předložil finančnímu výboru jakýsi návrh rozpočtu, který ovšem nebyl přijat. Z naší strany tento návrh vnímáme jako velmi nepřipravený a máme k němu celou řadu výtek, jako jsou například velké běžné výdaje.

Na zastupitelstvu jsme předložili nový harmonogram rozpočtu, který by starostu zavazoval k jeho přípravě i s termínem schvalování rozpočtu zastupitelstvem, a který je identický s harmonogramem, který panu starostovi určila Rada MČ Prahy 10. Proto je pro nás nepochopitelné, že pro stejný harmonogram nehlasovali na dnešním jednání zastupitelstva i ti, kteří hlasovali v radě pro: starosta Vladimír Novák, radní Bohumil Zoufalík a Jiřina Vondráková za ČSSD.

zastupitelé klubu TOP 09

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme