Lojda: Praha 10 spouští soutěž Zásobník projektů i letos, podpoří projekty za 350 tisíc korun

Občané Prahy 10 dostanou i letos možnost získat peníze na své projekty. Začíná totiž už sedmý ročník soutěže Zásobník projektů – město na míru, na kterou letos Praha 10 vyčlenila 350 tisíc korun.

3. 4. 2018

„Chceme podporovat nápady, které zlepšují život na Desítce. Každý, kdo takový nápad má, se může do soutěže přihlásit, a když uspěje, získá od nás peníze na jeho realizaci. I touto soutěží dáváme najevo, že si aktivních lidí v naší městské části vážíme a chceme jim pomoci,“ říká místostarosta Radek Lojda.

Soutěž Zásobník projektů – město na míru se uskuteční letos už posedmé, pravidla zůstávají stejná. Zúčastnit se může kdokoliv, s jakýmkoliv návrhem, který se vztahuje k veřejnému prostoru nebo ke společenským aktivitám na území Prahy 10.

„Může se jednat o jednorázové akce i akce dlouhodobého charakteru. Podmínkou však je, že aktivity společenského charakteru musí být přístupny všem občanům Prahy 10. Vítězné návrhy a realizace mohou být ze strany radnice oceněny úhradou nákladů až do plné výše,“ vysvětluje Radek Lojda.

Podpora projektů, které organizují sami obyvatelé

Soutěž „Zásobník projektů – město na míru“  startuje 3. dubna 2018; odevzdání přihlášek je možné do 4. května 2018, do 12:00 hod.

„Zásobník projektů – město na míru“ nabízí příležitost podpořit menší projekty, které mohou vymyslet a zorganizovat sami obyvatelé, kteří mají zájem upravit veřejný prostor, či zlepšit kvalitu života obyvatel MČ Praha 10 pořádáním kulturních, společenských, sportovních nebo volnočasových aktivit, bez nutnosti sdružovat se v oficiálních spolcích.

V šestém ročníku soutěže byla podpořena řada zajímavých projektů, mj. druhý ročník projektu kulturních večerů v architektonické památce Husův sbor pod názvem „Jako Fénix – setkávání s poezií, výtvarném a hudbou“, další rozšíření naučné stezky „Zahrada ve městě“, retrospektivní výstava kreslených vtipů Pavla Kantorka v Malešickém parku či lokální sousedská slavnost v rámci celonárodní události Zažít město jinak určená pro celou rodinu s názvem „Sousedská slavnost Zažít město jinak Mexická/Bulharská“.

Štítky
Osobnosti: Radek Lojda
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme