Lojda: Lidé mohou zlepšovat Prahu 10 i díky Zásobníku projektů

Desátá městská část vyhlašuje pro své obyvatele již 6. ročník soutěže „Zásobník projektů – město na míru“. V rámci této soutěže, která startuje 1. dubna 2017, mohou občané navrhnout a realizovat úpravu či oživení veřejného prostoru na území Prahy 10.

31. 3. 2017

„Zásobník projektů – město na míru“ nabízí příležitost podpořit menší projekty, které mohou vymyslet a zorganizovat sami obyvatelé, kteří mají zájem upravit veřejný prostor, či zlepšit kvalitu života obyvatel MČ Praha 10 pořádáním kulturních, společenských, sportovních nebo volnočasových aktivit, bez nutnosti sdružovat se v oficiálních spolcích.

"Mám radost, že obyvatelé Prahy 10 mají stále více příležitostí, jak se zapojovat do rozhodování o dění v městské části. Tento projekt umožňuje komukoli, jednotlivci, rodině, nebo jakémukoli týmu lidí, zlepšit své okolí. Letos je na projekty vyčleněno půl milionu korun, takže jsem si jistý, že podpořené projekty potěší mnoho lidí na Desítce," říká místostarosta Prahy 10 Radek Lojda, který je garantem projektu. 

Soutěže se může zúčastnit kdokoliv, s jakýmkoliv návrhem, který se vztahuje k veřejnému prostoru nebo ke společenským aktivitám na území Prahy 10. Může se jednat o jednorázové akce i akce dlouhodobého charakteru. Podmínkou však je, že aktivity společenského charakteru musí být přístupny všem občanům Prahy 10. Vítězné návrhy a realizace mohou být ze strany radnice oceněny úhradou nákladů až do plné výše.

V pátém ročníku soutěže byla podpořena řada zajímavých projektů, mj. projekt kulturních večerů v architektonické památce Husův sbor pod názvem „Jako Fénix – setkávání s poezií, výtvarnem a hudbou“, další rozšíření naučné stezky „Zahrada ve městě“ či kulturní a sportovní akce pro celou rodinu s názvem „Nostalgie sedmdesátek aneb dětství bez mobilů“. Do letošního ročníku soutěže se lze přihlásit do 5. května 2017, do 12:00 hodin dvěma způsoby: na e-mailovou adresu michaelap@praha10.cz, kolonka „předmět“ musí obsahovat text „Zásobník projektů“, nebo na adresu MČ Praha 10, odbor kultury a projektů, oddělení projektů MČ Praha 10, Vršovická 68, 101 38 Praha 10. Na obálce musí být uvedeno heslo „Zásobník projektů“.

Přesné podmínky a pravidla soutěže naleznou zájemci na webu radnice Prahy 10: www.praha10.cz v sekci „Akce a projekty“.

Štítky
Osobnosti: Radek Lojda
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme