28. 4. 2010

TOP 09 v těchto dnech odstartovala ostrou volební kampaň do poslanecké sněmovny. Na podzim nás čekají komunální volby, a proto nám dovolte představit naše cíle pro komunální politiku. Jedná se o vládu práva, kvalitního vzdělávání a větší dostupnost kultury a sportu pro řádné občany . Toto jsou naše tři priority, které chceme plnit. Jako sekundární cíle máme větší dostupnost kultury, rozsáhlejší možnosti rekreace a odpočinku v parcích a další alternativy sportovního vyžití.

Vzdělávání

Největší potenciál a budoucnost se skrývá v naší nejmladší generaci. Chceme se zaměřit na kvalitní vzdělání, kde bude hlavním pilířem samostatnost a kreativita jednotlivých žáků. Pro naplnění těchto cílů bude zapotřebí alokovat náklady na vzdělávání. Údaj 3,5 milionu korun na výuku angličtiny na prvních stupních ZŠ vypadá na první pohled uspokojivě, avšak v poměru ostatních investičních aktivit radnice Prahy 10 zanedbatelně. Rekonstrukce domu v Kodaňské ulici za účelem otevření soukromé základní školy "spolkne" desítky milionů korun! Proč se radnice stará o hrstku vyvolených dětí a neinvestuje radši tyto prostředky do komplexního vzdělávacího programu cizích jazyků? Všichni přece dobře víme, že investice do vzdělání je ta nejefektivnější.

 

Vláda práva

"Nejezděte na autosalon do Ženevy, ale zastavte se na Mariánském náměstí." 

Na první pohled úsměvný pohled na stav pražské politiky, ale na druhou stranu smutná realita posledních let. Politická reprezentace má respektovat a hájit zájmy občanů, protože právě oni si ji zvolili na základě svého nejlepšího vědomí. Zaslouží si dnešní obyvatel Prahy ignoraci práva, aroganci moci a bezohledné nakládání se státním majetkem?

Dlouholeté vedení obce, města nebo státu jednou politickou reprezantací vede k morálnímu úpadku. Bohužel se do tohoto stavu dostala i naše architektonicky dokonalá metropole. Kauzy typu: opencard, Veolia či Dobití ráje levných vil netřeba dlouze představovat, ale zajisté stojí za zmínku jako důkaz potřebné změny a vyvolání sebereflexe v nejednom ptačím hnízd.

Více informací o právním slalomu na Praze 10 v článku o bolševickým metodách.

 

 

 

Jiří Liška
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme