11. 2. 2013

Podpořil váš klub a zastupitelé rozpočet? Pokud ne, tak z jakého důvodu?

 

TOP 09: „Naši zastupitelé nebyli nijak předem domluveni, zda rozpočet podpoří, hlasování se zdrží, nebo budou hlasovat proti němu. Nicméně nikdo ze zastupitelů TOP 09 při hlasování pro tento rozpočet nehlasoval. Já jsem hlasoval proti, většina našich zastupitelů se zdržela.

Samozřejmě vím, že v rozpočtu je řada prospěšných a důležitých položek – třeba dostatek prostředků na rozšíření míst a stavby v mateřských školách a pochopitelně i další.

            Hlavní důvod, proč nepodpořit rozpočet v tomto jeho konkrétním provedení, ale vidím v tom, že obsahuje položky, které považuji já i moji kolegové z TOP 09 za přinejmenším velmi problematické. Dlouhodobě konzistentní nesouhlasný názor máme například na prostředky, které i v tomto rozpočtu jsou vyhrazeny na dokončení stavby penzionu v Malešicích, stejně jako finance připravené na rekonstrukci dlouhá léta zavřeného KD Eden – zejména když jsme před pár měsíci pořídili jako prostor pro kulturní a společenské akce rekonstruované Bio Vzlet ve Vršovicích. Nelíbí se mi ani 200 milionů připravených v našem koalicí schváleném rozpočtu pro možnou koupi stadionu v Ďolíčku už proto, že jsem přesvědčen, že by budoucí investice do tohoto stadionu dosáhly spíše dvojnásobku této hodnoty. A ještě jeden důvod: na únorovém zastupitelstvu vedení radnice i díky vlivu naší opoziční TOP 09 poněkud ustoupilo z razance dosud jednoznačně prezentovaného záměru v budoucnu postavit novou radnici za miliardu. Nyní se bude doufejme konečně diskutovat o všech variantách včetně rekonstrukce stávající budovy.

            Obecně řečeno naše TOP 09 nepodpoří rozpočet, který obsahuje též podle nás možné nejasné investice velkých objemů, jež by následně mohly přinést neadekvátní zátěž lidem z Prahy 10 nebo před jejichž schválením neproběhla adekvátní veřejná diskuze, která by oprávněnost těchto investic názorem občanů potvrdila. V tom vidíme i přínos naší práce opoziční strany.“

 

JAN ŠNAJDR, TOP 09

Praha 10 str. 03 Z Prahy 10
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme