Koalice ODS a ČSSD v Praze 10 se údajně snažila zalepit díru v rozpočtu

29. 6. 2011

Karolína ZIKMUNDOVÁ, moderátorka

--------------------

Koalice ODS a ČSSD vládnoucí v Praze 10 se podle opozice údajně snažila zalepit díru, kterou v rozpočtu pravděpodobně způsobí problematická investice přes společnost Key Investments na úkor občanů. Chystá se totiž prodávat nemovitosti s byty s nájemníky z řad občanů desáté městské části, a to bez toho, aniž by stávající nájemníci mohli uplatnit předkupní právo na byt. O tom dnes informoval opoziční zastupitel za TOP 09 Michal Narovec.

Michal NAROVEC, opoziční zastupitel

--------------------

Jde o to, že rada městské části v čele se starostou se rozhodli na zastupitelstvu nechat schválit několik rozdílných věcí v jednom bodu a spojují věci, které k sobě nepatří. Dalším důvodem, který se nám nelíbí, je to, že nezvýhodní nebo neumožní nějakým způsobem odkoupit bydlení oprávněným nájemcům, kteří mnohdy v těch bytech nebo v těch vilách bydlí i několik desítek let. Nebo dokonce několik generací. A vadí nám na tom, že radnice to nedělá otevřeně a dělá to za zády jak občanů, tak i občanských iniciativ.

Karolína ZIKMUNDOVÁ, moderátorka

--------------------

S tím, že by bylo toto jednání vedeno za zády občanů koalice, nesouhlasí. A místostarosta Prahy 10 za ODS Bohumil Zoufalík ještě dodává, že toto rozhodnutí má pro občany jedině pozitiva.

Bohumil ZOUFALÍK, místostarosta Prahy 10 /ODS/

--------------------

Toto vyjádření není pravdivé. Celou záležitost jsme více než půl roku projednávali s občany městské části Praha 10 i s opozicí. V tuto chvíli se jedná o to, že chceme změnit část struktury městských bytů Prahy 10, a to za luxusní bydlení budeme měnit za sociální bydlení, protože výsledkem tohoto bude vytvoření nejméně 180 malometrážních sociálních bytů na Praze 10.

2011 ČRo Regina str. 03 18:00 Události dne