Má úmrtí pracovníka IT v Přerově souvislost s vyplácením dávek?

26. 1. 2012

Co píše Týden:

Nový systém dávek má už své oběti na životech z řad úředníků

Týden: "Hektické pracovní nasazení už má i své oběti. 'S lítostí vám oznamuji, že vyčerpávající tempo posledních dnů nepřežil náš kolega informatik z úřadu práce v Přerově. Viz parte v příloze. Zemřel 1. 1. 2012 ve věku 45 let,' napsali podle MF Dnes lidé z IT oddělení ministerstva práce svým kolegům v e-mailu před několika dny. A podle Machačové to není jediný případ. 'Prý už jsou další dva. Má jít o informatiky, kteří pracují na přechodu z toho starého do nového systému,' řekla on-line deníku TÝDEN.CZ."

Zdroj: www.tyden.cz, 25. 1. 2012, autor: Iva Vokurková

A jak je to ve skutečnosti:

Úmrtí pracovníka z Přerova nemá s výkonem práce žádnou spojitost

Jiří Kubeša (Generální ředitel Úřadu práce ČR): "Generální ředitel Úřadu práce ČR Jiří Kubeša se důrazně ohrazuje proti tvrzením, která ve svém článku na serveru Týden.cz uvedla redaktorka Iva Vokurková. 'Titulek "Úřady práce: Drábek rozvrátil naši práci, několik úředníků prý zemřelo' považuji téměř za šíření poplašné zprávy," reagoval generální ředitel Kubeša.

'Při včerejším jednání se zástupci odborářů v Litoměřicích jsem jasně řekl, že jimi zmiňované úmrtí našeho kolegy z Přerova nemá s výkonem práce na Úřadu práce nic společného. Fatální následky pro něj měl zanedbaný žaludeční vřed. Navíc na kontaktním pracovišti pracoval na půl úvazku a nebyl mezi kolegy, kteří se podíleli na testování nového softwaru, tudíž jeho skon nemůže být spojován s nasazováním nových aplikací. Je mi velice líto, že tuto tragickou událost používají někteří zaměstnanci jako argument. Rodině zemřelého jsem již prostřednictvím krajského ředitele pana Šabaty vyjádřil upřímnou soustrast a činím tak i nyní prostřednictvím médií,' dodal Kubeša.

Vedení Úřadu práce ČR je v denním kontaktu s řediteli jednotlivých krajských poboček a tito nehlásili žádnou další tragickou událost. Proto považujeme tvrzení uvedená v článku za lživá, použitá se záměrem vyvolat paniku a zvýšení mediálního zájmu."

Zdroj: www.mpsv.cz, 26. 1. 2012, autor: MPSV

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme