Hejtmani z ČSSD hrají s lékaři ošklivou hru

27. 2. 2012

Co říká ČSSD:

Heger nesplnil slib, krajské nemocnice nic nedostaly

David Rath (hejtman Středočeského kraje): "Ministr všechny podvedl. Slíbil vyšší platy a poslal na ně méně peněz. Dělá si z lékařů, sester i nás jen legraci.“"

Zdroj: parlamentnilisty.cz, 21. 2. 2012, autor: Hans Štembera

A jak je to ve skutečnosti:

Hejtmani a odbory viní ministra z toho za co můžou sami

Lidové noviny: "Hejtmani ČSSD ve svorné spolupráci se zdravotnickými odbory žádají ministra, aby napravil, co nezpůsobil. Přitom ani kraje, ani nemocnice neprojevily sebemenší snahu zdravotníkům přidat. Kdyby navýšily platy alespoň o dvě či tři procenta, bylo by patrné, že mají snahu a prostředky opravdu scházejí, jenže nepřidali vůbec nic. To lze nazvat jedině výsměchem. Ale co bychom chtěli, krajské volby jsou za osm měsíců, tak nám budou zainteresovaní politici lhát, až se jim bude prášit od úst. Smutné je, že na tenhle špek skáčou odbory, které se ještě před rokem tvářily, že chtějí zamezit nehospodárnému chování nemocnic a tlačit na hledání rezerv. Rok se s rokem sešel a ředitelé i hejtmani jsou svatí. Zdravotníci mají dvojitý důvod k naštvanosti, nedostali nic, a ještě posloužili."

Zdroj: Lidové noviny, 24. 2. 2012, Rubrika: Názory, str. 12, autor: Martin Zvěřina

Témata: Zdravotnictví