Mgr. Ondřej Kolář

člen předsednictva TOP 09

Ondřej Kolář se narodil 13. března 1984 v Praze. Vystudoval obor mediální studia na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy a práva na Západočeské univerzitě v Plzni. Absolvoval také International Legal Studies Program na American University, Washington College of Law ve Washingtonu, D.C. a jeden rok studia germanistiky na Trinity College v irském Dublinu.

Pracoval na Newyorské univerzitě v Praze a v roce 2011 začal pracovat jako tajemník předsedy TOP 09 a tehdejšího ministra zahraničí Karla Schwarzenberga. V roce 2013 se stal předsedou regionální organizace TOP 09 Praha 6, následně v říjnu 2014 dovedl TOP 09 k vítězství v komunálních volbách a byl zvolen starostou Prahy 6. Starostou byl znovuzvolen i po dalších komunálních volbách v roce 2018. Na 6. celostátním sněmu TOP 09 byl zvolen členem celostátního předsednictva strany.

Praha má čtyři zástupce ve vedení TOP 09

25. 11. 2019
Důvěru delegátů získali na 6. celostátním sněmu TOP 09 čtyři zástupci pražské organizace, včetně nově zvolené předsedkyně Markéty Pekarové Adamové.
Číst více

Kolář: Na Babiše a Zemana je potřeba vytáhnout jejich vlastní zbraně

21. 10. 2019
Jeden z důvodů Babišova úspěchu je to, že mluví ve zkratkách, má líbivá témata a armádu marketérů a trollů, kteří pro ně pracují. Nijak mi to nekonvenuje, ale způsob, jak porazit Babiše a Zemana, je vytáhnout na ně jejich zbraně.
Číst více
TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram