Mgr. Helena Langšádlová

poslankyně Parlamentu ČR za Středočeský kraj

Poslankyní byla Helena Langšádlová zvolena v říjnu 2017, v říjnu 2013 a v květnu 2010. Ve sněmovně působila jako místopředsedkyně rozpočtového výboru a členka výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj. Zároveň pracovala jako předsedkyně stálé komise pro rodinu a rovné příležitosti a předsedkyně podvýboru pro bankovnictví, pojišťovnictví a finanční trhy. Rovněž byla členkou podvýboru pro územní rozvoj a financování veřejné správy. Působila též jako místopředsedkyní výboru pro evropské záležitosti, byla členkou petičního výboru a předsedkyní podvýboru pro migraci a azylovou politiku.

V letech 2009 až 2017 byla předsedkyní středočeské organizace TOP 09. Od roku 2009 se stala členkou výkonného výboru. Roku 2011 a opětovně v roce 2015 byla zvolena místopředsedkyní TOP 09.

Narodila se 14. října 1963 v Praze. Nyní žije v Černošicích. Vystudovala střední průmyslovou školu stavební, obor vodohospodářské stavby. V letech 2004 až 2008 se věnovala bakalářskému studiu na Vysoké škole politických a společenských věd v oboru politologie. V roce 2010 absolvovala studium v oboru politologie a politika v mezinárodních vztazích na Vysoké škole mezinárodních a veřejných vztahů.

V letech 1984 až 1986 pracovala jako stavební technik na odboru výstavby a územního plánování Prahy-západ, v letech 1986 až 1990 byla na mateřské dovolené. Následně v letech 1990 až 1998 provozovala penzion. V období let 1998 až 2006 vykonávala funkci starostky města Černošice, v letech 2006 až 2010 zde působila ve funkci místostarostky. V letech 2000 až 2008 a v letech 2012 až 2013 byla krajskou zastupitelkou. Od roku 2004 do roku 2010 působila jako členka Výboru regionů EU. Od roku 2010 byla zvolena poslankyní PČR.

V letech 2010 až 2013 působila jako místopředsedkyně rozpočtového výboru, členka výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj, jako předsedkyně stálé komise pro rodinu a rovné příležitosti a předsedkyně podvýboru pro bankovnictví, pojišťovnictví a finanční trhy. Rovněž byla členkou podvýboru pro územní rozvoj a financování veřejné správy a členkou meziparlamentní skupiny ČR - Severské státy.

Od roku 2013 do roku 2017 působila jako místopředsedkyně ve výboru pro evropské záležitosti a od roku 2014 byla členkou podvýboru pro evropské fondy a přeshraniční spolupráci. V roce 2014 se stala členkou meziparlamentní skupiny ČR – Izrael a ČR – Spojené státy americké. V roce 2015 byla zvolená předsedkyní podvýboru pro migraci a azylovou politiku. Od roku 2016 byla také členkou petičního výboru.

Od roku 2017 jsem členkou hospodářského výboru, výboru pro evropské záležitosti, podvýboru pro ochranu spotřebitele, podvýboru pro podnikatelské prostředí, stálé komise pro práci Kanceláře Poslanecké sněmovny, stálé komise pro Ústavu České republiky a stálé delegace Parlamentu do Parlamentního shromáždění NATO. Od roku 2018 se stala předsedkyní Podvýboru pro migraci a azylovou politiku a členkou Podvýboru pro evropské fondy a přeshraniční spolupráci.

V roce 2009 se stala členkou výkonného výboru TOP 09. V letech 2009 – 2017 byla předsedkyní středočeské organizace TOP 09 a v letech 2011 - 2017 byla místopředsedkyní TOP 09.

Je vdaná a má dva dospělé syny. Hovoří anglicky a rusky. Zajímá se o historii a kulturu. Ráda relaxuje prací na zahradě, má ráda aquaerobic a hraje scrables.

Langšádlová: Premiér by neměl zbytečně zatěžovat rozpočet

13. 4. 2018
Rozdávání peněz vám umožňuje rostoucí ekonomika, růst však nemusí trvat věčně. Uvědomujete si, že tyto vaše sliby zatíží státní rozpočet na dlouhá léta?
Číst více

Den s Helenou Langšádlovou

13. 4. 2018
Kladli jste si někdy otázku, jak probíhá pracovní den poslance? Podívejte se na den s Helenou Langšádlovou.
Číst více
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram