Jakob: Věřím, že spolu opět utvoříme skvěle fungující tým

20. 11. 2021 | 12:56

(projev kandidátka na místopředsedu TOP 09 Jana Jakoba na 7. celostátním sněmu TOP 09)

Vážené dámy, vážení pánové,

když jsme tady byli před dvěma roky, naše strana balancovala na hraně volitelnosti a stály před námi nelehké úkoly. Jsem moc rád, že se nám je podařilo společně zvládnout. Máme dvojnásobný počet poslanců, dvojnásobný počet senátorů, podařilo se nám obhájit pozice v krajských zastupitelstvech a výrazně navýšit počet našich krajských radních. Podle výsledků to jednoznačně byla mise úspěšná. Stojí za tím zejména mimořádné nasazení naší předsedkyně Markéty Pekarové Adamové. Zároveň patří dík vám všem ostatním. Jsem rád, že jsem mohl být spolu s ostatními kolegy součástí jejího nejužšího týmu a svým dílem k těmto úspěchům přispět. Chci, abychom ve vedení TOP 09 i nadále tvořili dobrý tým, pro který bude výsledek celku tím nejdůležitějším.

Před dvěma lety jsem tady přednesl svou představu o TOP 09. Konkrétně jsem říkal, že chci TOP 09 jako sebevědomou, ale tolerantní, silnou, ale otevřenou, a konečně jako stabilní, ale čitelnou.

Jsem rád, že nyní mohu konstatovat, že TOP 09 je silná, je stabilní a je sebevědomá. Máme pevné zastoupení v parlamentu. Poslanecký klub tvoří mimořádné osobnosti, které již ve svém životě mnohé dokázaly. A když se podívám na jejich věkovou strukturu, tak si v hluboké úctě k našim předchůdcům troufnu říct, že se nám podařila uskutečnit jistá generační výměna. Máme na celostátní úrovni nové politiky, na nichž můžeme dále stavět. K tomu máme navíc skvělé senátory, kteří pečlivě odvádějí svou práci.

Mohu také potvrdit, že jsme stranou čitelnou, tolerantní a otevřenou. Stojíme na pevných hodnotových zásadách, vyznáváme havlovskou zahraniční politiku, jsme proevropští, ale zároveň nám nejsou cizí témata ochrany životního prostředí, lidských práv či využívání moderních technologií a inovací, které jsou tak důležité pro budoucí prosperitu naší země. Většinu našich postojů se nám podařilo prosadit jak do volebního programu koalice SPOLU, tak i nyní do koaličního programu budoucí vlády.

Co nás v příštích dvou letech čeká? V následujících měsících to bude zejména vskutku nelehké převzetí vládnutí v době covidové, energetické i ekonomické krize. I díky našim hodnotám, které zastáváme, jsem přesvědčen, že tuto nelehkou dobu spolu v rámci TOP 09, ale i spolu v rámci vládní koalice zvládneme.

Čekají nás také volby. Za rok to budou volby do Senátu a volby do obecních zastupitelstev. Jako dlouholetý starosta jsem připraven každému, kdo bude mít zájem, s přípravou na komunální volby pomoci. Každému z vás budu rád a plně k dispozici.

Věřím, že v novém složení vedení TOP 09 navážeme na dosavadní práci a opět utvoříme skvěle fungující tým. Pro budoucnost TOP 09 je to velmi důležité. Budu moc rád, pokud mě podpoříte a budu se moci i nadále na této práci spolupodílet z pozice místopředsedy naší strany. 

Děkuji Vám za pozornost.

Jan Jakob, místopředseda TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme