Pavera: Chci nabídnout Vám i TOP 09 své zkušenosti

24. 11. 2019

(projev kandidáta na místopředsedu Herberta Pavery na 6. celostátním sněmu TOP 09)

Vážení delegáti, milé kolegyně a kolegové,  

kandiduji na místopředsedu TOP 09, stojím tady před Vámi a žádám Vás o podporu a Vaše hlasy.  

V roce 2013 jsem byl zvolen poslancem za TOP 09. Tehdy jako nestraník, ale naše působení ve Sněmovně mě přesvědčilo, abych se poprvé stal členem politické strany a do TOP 09 jsem vstoupil v roce 2015. Za TOP 09 jsem již kandidoval v roce 2010 a 2014 jako nezávislý v komunálních volbách.  

V loňském roce jsem kandidoval ve volebním obvodu č.68 Opava v Moravskoslezském kraji, a stejně jako Tomáš Czernin v roce 2016, jsem dokázal, že kandidát TOP 09 s podporou dalších stran může vyhrát volby a stát se senátorem.  

Téměř třicet let sloužím veřejnosti jako člen zastupitelstva obce, z toho 4 roky jako místostarosta, dva roky jako člen rady obce a 21 let jako starosta obce.  

Svým původním povoláním jsem učitel matematiky a chemie, učil jsem 13 let na ZŠ v Opavě – Kylešovicích, kde jsem byl i 6 let ředitelem školy.  A své pedagogické zkušenosti využívám i nyní při besedách s žáky ZŠ o fungování Parlamentu ČR. 

Dámy a pánové, 

každý kdo mě zná, ví, že se snažím lidi spojovat a ne rozdělovat. Mé názory jsou známé, takže nepřekvapím nějakým veletočem myšlenek a slov. Chci nabídnout Vám i TOP 09 své zkušenosti z prostředí Parlamentu ČR, z působení ve školství, a především z působení v samosprávě. Rád bych pomohl v hledání kandidátů pro volby v roce 2020 a dále. Chtěl bych také prostřednictvím své osoby pomáhat dokázat, že TOP 09 je silná ve velkých městech, i že dokáže vnímat problémy lidí, kteří žijí v malých městech nebo na venkově. Rád bych se také věnoval tématu venkova: podpora služeb na venkově, podpora zemědělství zaměřeného na živočišnou výrobu, ochranu půdy proti erozi, ochrana krajiny atd. V neposlední řadě chci pomoci svými zkušenostmi všem našim členům, kteří se budou připravovat na komunální volby.

Vždy jsem se řídil v životě heslem: Chovej se ke druhým tak, jak chceš, aby se oni chovali k Tobě. A také tím, co mne učil můj táta – buď člověkem slušným, poctivým, pracovitým a vstřícným k lidem, určitě se Ti to vyplatí. Za mých 61 let se mi vždy vyplatilo řídit se těmito slovy.

Nabízím své zkušenosti v oblastech, které jsou mi blízké, rozhodněte prosím, zda je TOP 09 potřebuje.

Herbert Pavera, kandidát na místopředsedu TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme