Dzurinda: Přeji TOP 09, aby si zvolila dobrého předsedu nebo předsedkyni

23. 11. 2019

(zdravice ředitele Centra Wilfrieda Martense pro evropská studia Mikuláše Dzurindy na 6. celostátním sněmu TOP 09)

Vzpomínám si, když se chýlilo k rozpadu Československa, jak nad ním Petr Pithart přemýšlel a připodobnil ho ke kramli. Řekl, že vždy věřil a snil o tom, že Československo bude kramlí, která bude držet Evropu pohromadě. Když se dnes zamýšlím nad českou, ale i slovenskou politickou scénou, tak bych si velmi přál, kdyby taková kramle existovala nejprve v našich zemích, na Slovensku a v Čechách, a pak i ve středoevropském prostoru, aby Evropa držela pohromadě.

A tak teda přeji politické straně, která je mému srdci blízká, TOP 09, aby se stala takovou kramlí, které v první řadě dá dohromady proevropské, moderní, hodnotově blízké a orientované politické strany, které se pokusí o modernizaci své vlasti a pak aby se slovenskými středopravými, proevropskými a proreformními politickými stranami vytvořili česko-slovenskou pevnou kramli, která přispěje k opětovnému skutečnému sjednocení Evropy. 

Přeji TOP 09 pěkný sněm, zvolte si dobrého předsedu nebo předsedkyni a pusťte se s chutí do práce. Přeju vám všechno nejlepší.

Mikuláš Dzurinda, ředitel Centra Wilfrieda Martense pro evropská studia

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme