Zdravice předsedy vlády Petra Nečase

22. 10. 2011

Vážené delegátky, vážení delegáti, milí přátelé,

dovolte mi, abych vás pozdravil alespoň touto cestou. Máme za sebou rok a čtvrt společného vládního působení a jsem přesvědčen, že přes všechny problémy, přes všechny nedostatky, přes všechny i konflikty a možné spory se nám daří dělat dobrou práci pro naši zemi. Děláme ji společně, děláme ji pro naše občany. Nežijeme v lehké době. Eurozóna se trápí ve velkých problémech, což nemůže nemít dopad i na naši ekonomiku. Nikdo neví, co bude za rok, co bude za dva s ekonomickou stabilitou eurozóny. Právě proto je nesmírně důležité, abychom společně pokračovali v reformním programu, právě proto je důležité, abychom společně udrželi kredibilitu a věrohodnost naší politiky a naší země. V tuto chvíli samozřejmě máme za sebou i celou řadu problémů, kde jsme se třeba i střetli, ale já jsem přesvědčen, že jak u občanských demokratů, tak i u strany TOP09 jednoznačně převažuje vůle ke společné práci, ke společnému pokračování v reformním programu. V tomto vám přeji hodně úspěchů, chci jednoznačně vyjádřit, že pro občanské demokraty – a říkám to jménem svým i jménem své politické strany – strana TOP09 představuje z politického hlediska nejbližšího politického partnera. My se na spolupráci těšíme a vašemu sjezdu přeji já i mí kolegové hodně úspěchů.

Petr Nečas
předseda vlády ČR