TOPlife č. 2/2 My jsme Evropa

26. 8. 2022

Dost bylo alibi. My jsme Evropa!

Nečekají nás snadné časy. Po časech, kdy se dařilo ekonomice (a které tehdejší vláda trestuhodně promrhala), procházíme složitějším období. Celá Evropa se potýká s následky pandemie i Putinovy války. 

Ve válce se ovšem opět ukázalo, na kolik je důležité držet pospolu. Evropská unie je od začátku Putinovy okupace Ukrajiny jednotná nejenom v rozmanitosti, ale především v základních hodnotách a přístupu ke svobodě. A hlas České republiky je pořádně slyšet. Vždyť jsme 9. nejlidnatější zemí Evropské unie!

Za 18 let jsme od Evropské unie získali finanční podporu 896,4 miliard Kč?

Za to se dá postavit například přes 2.900 km dálnic, 6 nových jaderných bloků, nebo třeba koupit Twitter. Pro ochranu našich úspor, zlepšení perspektivy samotné České republiky, ale také našeho hospodářství a ekonomiky, máme před sebou ještě jeden aktuální úkol. A to je otevřít debatu o našem vstup do Eurozóny. 

Vždyť Česká republika má z členských zemí Unie třetí nejvyšší inflaci, v minulém měsíci činila 16 procent. Kdežto v Eurozóně inflace zůstala v průměru na 8,6 procentech. Euro a inflace spolu v mnoha ohledech a směrech souvisí. Přijetí eura by pro Česko znamenalo důraz na rozpočtovou odpovědnost.

Invaze Ruské federace na Ukrajinu zcela změnila situaci na našem kontinentu. Evropská unie ukázala, že je schopná rozhodné reakce. Evropané ukazují, že v krizi dokážou jednat. Desítky let vytvářená kultura politického dialogu a vzájemného konsensu se ukazuje být silnou, nikoliv slabou stránkou.

TOPlife č. 2/2 My jsme Evropa Otevřít celý dokument

Úkol je jasný.

Musíme najít správnou politiku, která povede Evropskou unii k dlouhodobým cílům zelené a digitální transformace. Musíme dokázat čelit bezpečnostní, energetické a humanitární krizi i ekonomickým a sociálním problémům, které nám z části způsobil covid a jež ruská agrese na Ukrajině dále akceleruje.

Náš názor znáte. My chceme patřit do jádra Evropské unie. Zajímá nás ten váš. Proto jedeme za vámi. Naši dodávku s logem My jsme Evropa najdete v různých koutech republiky. A co si o projektu EU myslí naší představitelé? Čtěte dál.

Přílohy
PDF TOPlife č. 2/2 My jsme Evropa.pdf (592.7 kB)
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme