Páté číslo časopisu TOPlife

21. 12. 2021

Drahé kolegyně, kolegové,

máme za sebou rok, který byl pro mnohé z nás jedním z nejnáročnějších vůbec. Bylo to období boje s neustupující pandemií, boje s ekonomickou, energetickou, ale i ekologickou krizí. Byl to však také rok, který přinesl naději. Díky společnému odhodlání změnit politické poměry v této zemi jsme se na podzim stali součástí vítězné koalice a dovedli naši stranu do nově vznikající vlády. Naše země je v mnoha ohledech vyčerpaná a mnozí občané jsou dnes nikoliv vlastní vinou na pokraji sil. A nyní je právě na nás, abychom nezklamali jejich důvěru, kterou v nás vložili.

Politika následujících let nesmí být plná líbivých marketingových frází, ale musíme jí vrátit smysl, slušnost a obnovit vzájemný pocit rovnocenného partnerství mezi občany a státem.Naši stranu budou v následujícím období ve vládě zastupovat Vlastimil Válek a Helena Langšádlová, tedy kandidáti s jasnou kompetencí a pevným hodnotovým ukotvením. Oba je však čekají nemalé výzvy. Zdravotnictví je dnes pravděpodobně nejzkoušenějším ministerstvem a na jeho bedrech leží klíčová zodpovědnost nejenom ve vztahu k probíhající pandemii. Věda a výzkum jsou pak důležitým resortem pro to, aby naše země naplno dokázala využít svého potenciálu, a v mnoha oblastech se tak stala evropskou či dokonce světovou špičkou.

Není a nikdy by to však nemohlo být pouze o jednotlivcích. Na tom, jakým směrem se bude ubírat česká politika a společnost, můžeme mít velký podíl my všichni. Chceme-li být úspěšnou zemí, musíme i v následujících letech pracovat s pokorou, odhodláním, ale také s dostatečnou odvahou.

Přeji vám všem především krásné Vánoce, klidné svátky a co možná nejlepší vstup do nového roku. Využijme tohoto období k načerpání čerstvých sil, k času strávenému s nejbližšími a možná také zamyšlením nad tím, jaký by měl být rok následující a jak se můžeme poučit z toho letošního. Využijme ho ale i k tomu, abychom se alespoň pár dní v roce nebrali tak vážně a prožili nejkrásnější svátky v roce s úsměvem na rtech. A možná že to je právě něco, čím sami sebe můžeme inspirovat do dalších měsíců a let.

Vaše Markéta

TOPlife č. 1/5 Vánoční speciál Otevřít celý dokument

Přílohy
PDF TOPlife č. 1/5 Vánoční speciál.pdf (796.4 kB)
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme