× Pohněme s tím. Společně!

Vládo, prober se. Nařízení musí vycházet od odborníků

9. 9. 2020
  • TOP 09 představila osm návrhů na zlepšení současné situace
  • Vládě jsou volně k dispozici pro inspiraci. Může je okopírovat podobně jako ekonomická doporučení TOP 09

Vláda Andreje Babiše jedná v rozporu s tím, co říkají epidemiologové a odborníci na místní i světové úrovni. Ústřední krizový štáb byl rozpuštěn. Na rekordní nárůst počtu nakažených současná vláda reagovat nezvládá.

„Vláda se musí probrat. Teď není čas na marketingové předvolební triky. Draze jsme si koupili čas, ekonomicky jsme zdevastovali celou řadu firem a podniků. Situace se vymyká kontrole, nabízí se otázka, jestli to vůbec k něčemu bylo. Proto jsme připravili osm doporučení, která jsme připraveni podpořit,“ říká předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Jsme připraveni podpořit vládu odborně i personálně v jakémkoliv opatření, které nebude vycházet od marketérů, ale od odborníků,“ dodává místopředseda TOP 09 Vlastimil Válek.

„Co přiměje Andreje Babiše, aby jednal? Až zavřené hranice s Německem? Doporučení pomohou dnešní situaci zlepšit. Prosíme vládu, aby je zkopírovala co nejrychleji podobně jako řadu našich návrhů na pomoc ekonomice,“ říká Markéta Pekarová Adamová.

„Rád bych na závěr vyzdvihl zásadní roli krajských hygienických stanic, hygieniků i hlavního hygienika. Navzdory tomu, že se nedočkali výrazné pomoci ze strany státu a pracovali s enormním nasazením, zvládli ve ztížených podmínkách provést téměř milion testů,“ říká poslanec a lékař Vlastimil Válek.

8 priorit TOP 09, které musí vláda urgentně řešit, naleznete zde.

Vladan Vaněk, tiskový mluvčí TOP 09

Osobnosti: