Ušetřili jsme každému z vás přes 50 tisíc

TOP 09 byla ve vládě 3 roky. V období, kdy ekonomiky okolních zemí v lepším případě jen nerostly, dokázala předchozí vláda ušetřit ve státním rozpočtu 270 miliard korun. To je obrovská suma, kterou si málokdo umí představit. Každý si ale dokáže představit běžný nákup. Při něm také sledujeme, kolik co stojí, a neutrácíme zbytečně. Podobně jsme uplynulé tři roky šetřili při správě státu. Aby občané, kteří službu státu platí, nenakupovali příliš draho.

9. 10. 2013

V naší zemi žije přibližně 5 milionů ekonomicky aktivních občanů. Ti z odvedených daní financují provoz státu. Úspora 270 miliard korun za 3 roky znamená, že jsme každému ekonomicky aktivnímu občanovi ušetřili přes 50 tisíc korun. Tato opatření přitom nebyla jednoduchá ani populární. Už ve volebním programu v roce 2010 jsme řekli, že úspory jsou nutné, že je to nutný předpoklad budoucího rozvoje naší společnosti. A výsledek za to stojí. Uspořených 270 miliard korun by dříve či později opět zaplatili daňoví poplatníci.

Nadcházející volby rozhodnou o tom, jakou cestou se v příštích letech vydáme. Zda budeme pokračovat v rozumném nakládání se společnými státními financemi, nebo zda začneme zase nezodpovědně utrácet jako před rokem 2010.

Současná Zemanova vláda nám za pár měsíců stačila ukázat, že se máme čeho bát. Miliarda sem, miliarda tam, pro příští rok už tato vláda naplánovala výdaje státu o desítky miliard vyšší. Stačí jen plnit populistická očekávání, která se politicky tak dobře prodávají. A ve volební kampani slyšíme další a další sliby levicových a údajně středových stran, co všechno ještě ze státního rozpočtu v budoucnu zaplatíme, či jakými populistickými opatřeními snížíme příjmy státního rozpočtu.

TOP 09 chce, abychom pokračovali v odpovědném hospodaření se státními prostředky, abychom pokračovali ve snižování schodku státního rozpočtu, abychom měli brzy vyrovnaný rozpočet, abychom dále nezadlužovali naši společnost ani naše děti. O to také ve volbách jde.

TOP 09

V Praze 9. 10. 2013

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme