TOP 09: Václav Krása se mýlí

19. 5. 2010

Prohlášení Václava Krásy, předsedy Národní rady osob se zdravotním postižením, považujeme za zavádějící, manipulativní a nepodložené faktickými informacemi. „S prohlášením předsedy NRZP ČR panem Krásou nelze zásadně souhlasit. Výtky, že nemáme o problematiku osob se zdravotním postižením zájem, jsou naprosto neadekvátní. Ba právě naopak, máme zájem o zlepšování situace osob se zdravotním postižením tak, aby pomoc byla efektivní a hlavně udržitelná,“ uvedl Jaroslav Dembinný, člen republikového výboru NRZP ČR, vedoucí Sekce integrace osob se zdravotním postižením, člen TOP 09 a pětka kandidátky TOP 09 v Moravskoslezském kraji.

„Nemohu souhlasit s otištěným vyjádřením Národní rady s výzvou k nevolení strany TOP 09. Mám strach z toho, že pokud si nebudeme schopni a ochotni i my zdravotně postižení v nynější době krize něco odříci, může se nám brzy stát, že celý systém zkolabuje a nebude na žádné důchody a sociální dávky. Proto Vás žádám, buďme zodpovědní a nevěřme tvrzení, že státní dluhy není třeba platit. Při nadcházejících volbách budu volit TOP 09, protože nechci, aby moje děti museli platit za moji ‚půjčku’ několikanásobně více,“ řekl Vojtěch Vašíček, předseda ParaCENTRUM FENIX, o.s., paralympijský vítěz z Barcelony 1992, člen TOP 09 a sedmička kandidátky TOP 09 v Jihomoravském kraji.

„Naší vizí je vytvoření silné střední vzdělané vrstvy z řad osob se zdravotním postižením, která bude hájit zájmy této cílové skupiny na všech stupních komunikace s majoritní společností. Myslíme, že je to problém všech skupin ohrožených sociální okluzí,“ dodal Jaroslav Dembinný s tím, že je ochoten s předsedou NRZP ČR Václavem Krásou diskutovat na odborné úrovni, a to napříč politickým spektrem.

Jan Jakob
tiskový odbor TOP 09

V Praze 19. května 2010

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme