TOP 09: Úředníci nejsou ohrožený druh

Poslanecká sněmovna dnes zamítla návrh zákona, který by stanovil odpovědnost za vlastní rozhodnutí státních úředníků. Ti tak nadále zůstávají nadále nepostihnutelní za své chyby, a to díky hlasům ODS a ČSSD. Komunisté se hlasování zdrželi.

9. 5. 2012

Velká koalice ODS a ČSSD dnes ve Sněmovně opět zafungovala, aby v rozporu s předchozím nadšením, opět vyslovila to, že státní úředník nenese odpovědnost za svá rozhodnutí. Jejich rozhodnutí považuji za neférové. Zejména vůči všem lidem platícím daně,“ vysvětluje předseda klubu TOP 09 a Starostové Petr Gazdík.

Rozhodnutí velké koalice se opět snáší na daňového poplatníka. Škody vzniklé z chyb úředníků tak totiž budou dále hrazeny z veřejných rozpočtů,“ říká jeden z předkladatelů zákona Stanislav Polčák a dodává: „Státní úředníci jsou nesmyslně chráněni jako ohrožený druh. Jsou v neskutečné výhodě oproti ostatním zaměstnancům, kteří se přirozeně svému zaměstnavateli odpovídají a za svá pracovní pochybení odpovědnost nesou.

TOP 09 a Starostové jsou rozhodnuti tento zákon předložit co nejdříve znovu a výjimku ochraňující státní úředníky odstranit.

Alžběta Plívová
tisková mluvčí TOP 09

V Praze 9. 5. 2012

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme