TOP 09: Přerušit jednání o migraci je alarmující

26. 1. 2016

Pro TOP 09 je téma migrace zásadní, přerušení bodu s názvem Informace Vlády České republiky o migrační krizi proto považuje za alarmující. Vláda ve sněmovně dnes prokázala, že upřednostňuje projednávání marginálních norem před zásadními tématy.

„Řešení migrační krize je prioritou. Mnozí hovoří o tom, že pokud se nám ji nepodaří vyřešit, hrozí rozpad EU, rozpad Schengenu. To by mělo dalekosáhlé dopady pro Českou republiku. Za této situace musí být tato priorita i prioritou Poslanecké sněmovny a nemůžeme odkládat jednání o tomto tématu. Jednání koalice je naprosto nepochopitelné,“ uvedla místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová.

Přesto, že si koaliční strany určily dnešní den jako termín pro jednání o postoji vlády k migraci, hlasy svých poslanců ve sněmovně dnes projednávání bodu přerušily.

Jsme velmi silně znepokojeni chováním vládní koalice v tom, jak přistoupila k dnešnímu hlasování o přerušení schůze týkající se migrační krize. Přestože si vládní koalice stanovila datum, kdy bude pokračovat tato schůze, tak dnes podala procesní návrh, že tato debata bude probíhat až 12. února. Vnímáme to jako velmi neodpovědné jednání,“ dodal první místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek. 

Martina Macková, tisková mluvčí TOP 09

Praha 26. ledna 2016

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme