TOP 09 představila další kandidáty do Senátu

28. 4. 2016

Výkonný výbor TOP 09 dnes schválil další kandidáty do senátu. O hlasy voličů se budou v senátních volbách ucházet dva špičkoví čeští lékaři i ředitel hasičského záchranného sboru.

„Voliči TOP 09 se mohou spolehnout na naše kandidáty, kteří jsou respektovanými experty ve svém oboru. Jsou zárukou, že zájmy svých voličů budou v Senátu hájit zodpovědně a s nejvyšší odborností,“ řekl předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Výkonný výbor TOP 09 podpořil pro plzeňský senátní obvod kandidaturu Jiřího Dorta, primáře neonatologického oddělení nemocnice v Plzni, který bude kandidovat v koalici TOP 09 a STAN. Během své kariéry se stal zakládajícím členem České neonatologické společnosti a členem European Society for Social Pediatrics. V současné době vyučuje na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Plzni, Fakultě zdravotnických studií Západočeské univerzity a je zastupitelem Plzně 8-Černice.

Společným kandidátem TOP 09 a STAN bude v Berouně Tomáš Trč, přednosta kliniky dětské a dospělé ortopedie a traumatologie v pražské nemocnici v Motole. Tomáš Trč působil také jako předseda České společnosti pro ortopedii a traumatologii a v roce 2012 byl jmenován profesorem medicíny. Publikuje řadu odborných vědeckých článků a pracuje jako konzultant na lékařských pracovištích po celé České republice.

Pro svou kandidaturu v Ostravě získal podporu Výkonného výboru ředitel Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Zdeněk Nytra. O hlasy voličů se bude ucházet ve společné koalici TOP 09 a ODS. Od roku 2015 zastává funkci viceprezidenta Mezinárodní organizace hasičských a záchranných služeb. Aktuálně je také předsedou České hasičské sportovní federace a členem Vědecké rady Fakulty bezpečnostního inženýrství na univerzitě v Ostravě.

TOP 09 už dříve představila devět kandidátů, které podpoří v jejich kandidatuře do Senátu.

Martina Macková, tisková mluvčí TOP 09

Praha 28. dubna 2016