TOP 09 požaduje na schůzi sněmovny informace k preventivním opatřením proti koronaviru

25. 2. 2020

Poslanci TOP 09 navrhnou příští týden na schůzi Poslanecké sněmovny v souvislosti s rychlým šířením nového typu koronaviru v Evropě zařazení mimořádného bodu „Informace vlády o preventivních opatřeních proti šíření koronaviru v České republice“.

„Nyní je jisté, že se koronavirus rozšířil po celé Číně a že velmi pravděpodobně nemá Čína situaci pod kontrolou. Situace v Itálii ukazuje jasně na to, že problém má i Evropa. Daleko lépe než hasit požár, je zavést preventivní opatření. A to je úkol vlády a ministerstva zdravotnictví. Prevence musí být vždy o krok napřed. A to v této situaci platí na sto procent,“ řekl Vlastimil Válek, místopředseda TOP 09.

„Chtěli bychom od vlády slyšet, jak je Česká republika připravena na případný boj s koronavirem. V této situaci je klíčová prevence a to znamená, že Česká republika bude muset přijmout případně i razantní opatření. Zařazení mimořádného bodu na schůzi sněmovny chceme proto, že koronavirus se rychle šíří i v Evropě. Nechceme dopustit paniku, ani na tomto tématu sbírat lacině politické body, ale pomoci vládě získat širokou politickou podporu pro kroky nezbytné k ochraně občanů České republiky,“ dodala Markéta Pekarová Adamová, předsedkyně TOP 09.

Lenka Brandtová, tisková mluvčí TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme