TOP 09: Nového šéfa ať vyberou nestraničtí odborníci

Výzva pražské TOP 09 zastupitelským klubům ODS a ČSSD

O složení výběrové komise, která bude rozhodovat o šéfovi jedné z nejvýznamnějších pražských institucí, by se mělo jednat na zasedání valné hromady v úterý 11. září 2012.

6. 9. 2012

Podle TOP 09 by komise měla být ideálně osmičlenná, přičemž každá ze zainteresovaných stran (TOP 09, ČSSD, ODS a odbory DPP) by navrhla dvě jména. TOP09 zároveň apeluje na politické kolegy i zástupce podnikových odborů, aby do komise navrhli jen skutečné odborníky na dopravní problematiku a řízení firem, kteří jsou politicky nestranní.

 „V našem zájmu je, aby z výběrového řízení vzešel takový ředitel, o kterém nikdo nebude pochybovat. Proto chceme, aby lidé v komisi byli skutečnými odborníky bez stranického trička. Jen taková komise může zvolit opravdu silného šéfa největší pražské firmy. Zaměstnanci dopravního podniku si po eskapádách v minulosti profesionální vedení určitě zaslouží,“ konstatuje první náměstek primátora Tomáš Hudeček (TOP 09).

Konkrétní jména případných kandidátů na členství ve výběrové komisi by měla vzejít z jednání jednotlivých zastupitelských klubů a odborů. Dopravní podnik vůbec poprvé v historii vybere svého šéfa ve standardním výběrovém řízení. V minulosti bylo zvykem, že si ředitele vybíral primátor bez veřejné soutěže. 

TOP 09

V Praze 6. 9. 2012

Štítky
Osobnosti: Tomáš Hudeček
Témata: Doprava
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme