TOP 09 má nové senátory

13. 10. 2018

TOP 09 v senátních volbách uspěla. Mezi nově zvolenými senátory je hned pět kandidátů, které podporovala či nominovala. Nově má v horní komoře svého zástupce – starostu Bolatic a exposlance Herberta Paveru za obvod Opava.

„Děkujeme všem voličům, kteří k volbám přišli a podpořili kandidáty demokratických stran ve druhém kole senátních voleb. Vzhledem k tomu, že TOP 09 žádný mandát v Senátu neobhajovala, tak zisk pěti senátorů, z nichž někteří byli koaliční kandidáti, je úspěch. Na tom se ukazuje, že spolupráce s programově blízkými stranami se vyplácí. Zejména gratuluji Herbertu Paverovi, který uspěl v Moravskoslezském kraji díky své kvalitní práci na komunální úrovni,“ řekl předseda TOP 09 Jiří Pospíšil.

S podporou TOP 09 se novým senátorem již v prvním kole stal také prezidentský kandidát Jiří Drahoš, dále rektor brněnské Masarykovy univerzity Mikuláš Bek, diplomat Pavel Fischer a geodet Miroslav Balatka z obvodu Sokolov.

„Náš starosta Herbert Pavera je kvalitní komunální politik, za kterého mluví jeho dlouholetá práce v regionu. TOP 09 hájí hodnoty svobody a demokracie, a také drží své zásady. Jsme rádi, že to občané oceňují i přes nepříznivé výsledky v průzkumech. Do TOP 09 bylo přijato od sněmovních voleb 535 nových členů, což je nejvyšší nárůst za rok v historii strany. Za to moc děkujeme,“ uvedla 1. místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Lenka Brandtová, tisková mluvčí TOP 09

Volby: