TOP 09 má nové senátory

13. 10. 2018

TOP 09 v senátních volbách uspěla. Mezi nově zvolenými senátory je hned pět kandidátů, které podporovala či nominovala. Nově má v horní komoře svého zástupce – starostu Bolatic a exposlance Herberta Paveru za obvod Opava.

„Děkujeme všem voličům, kteří k volbám přišli a podpořili kandidáty demokratických stran ve druhém kole senátních voleb. Vzhledem k tomu, že TOP 09 žádný mandát v Senátu neobhajovala, tak zisk pěti senátorů, z nichž někteří byli koaliční kandidáti, je úspěch. Na tom se ukazuje, že spolupráce s programově blízkými stranami se vyplácí. Zejména gratuluji Herbertu Paverovi, který uspěl v Moravskoslezském kraji díky své kvalitní práci na komunální úrovni,“ řekl předseda TOP 09 Jiří Pospíšil.

S podporou TOP 09 se novým senátorem již v prvním kole stal také prezidentský kandidát Jiří Drahoš, dále rektor brněnské Masarykovy univerzity Mikuláš Bek, diplomat Pavel Fischer a geodet Miroslav Balatka z obvodu Sokolov. 

„Náš starosta Herbert Pavera je kvalitní komunální politik, za kterého mluví jeho dlouholetá práce v regionu. TOP 09 hájí hodnoty svobody a demokracie, a také drží své zásady. Jsme rádi, že to občané oceňují i přes nepříznivé výsledky v průzkumech. Do TOP 09 bylo přijato od sněmovních voleb 535 nových členů, což je nejvyšší nárůst za rok v historii strany. Za to moc děkujeme,“ uvedla 1. místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Lenka Brandtová, tisková mluvčí TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme