× Pohněme s tím. Společně!

TOP 09 k Senátu: Volte kandidáty demokratické opozice

10. 10. 2018

Předsednictvo TOP 09 vyzývá občany České republiky, aby ve druhém kole senátních voleb pomohli kandidátům demokratické opozice. Ve svém usnesení žádá o hlasy nejen pro své kandidáty v obvodech Opava a Praha 8, ale také pro vítěze z prvního kola v obvodu Brno-město, Sokolov, České Budějovice, Praha 12, které TOP 09 podporuje.

„Děkujeme voličům za hlasy pro naše kandidáty v komunálních volbách a v prvním kole voleb senátních. Nyní zdvořile žádáme voliče o hlas pro kandidáty demokratické opozice. Jsou zárukou, že Senát zůstane demokratickou institucí a bude hájit hodnoty demokracie, svobody a našeho směřování na Západ,“ řekl předseda TOP 09 Jiří Pospíšil.

TOP 09 má ve druhém kole senátních voleb dva vlastní kandidáty – úspěšného dlouholetého starostu Bolatic na Opavsku Herberta Paveru a ortopeda Pavla Dungla v Praze 8. Lékaři Dunglovi už vyjádřili podporu mnozí jeho protikandidáti – právník Milan Golas (ODS), starosta Prahy 8 Roman Petrus (ČSSD), starosta Prahy – Březiněves Jiří Haramul (ANO), Josef Nosek (Hnutí pro Prahu), pedagog Jiří Witzany (SNK ED, evropani.cz), a také například předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Pro starostu Herberta Paveru, který kandiduje v koalici Starostů a nezávislých, ODS a TOP 09 s podporou Strany zelených a Soukromníků, se vyslovil starosta Otic Vladimír Tancík (Nezávislý), který v prvním kole senátních voleb na Opavsku skončil jako třetí.

Kandidátem, kterého podporuje TOP 09, je také rektor brněnské Masarykovy univerzity Mikuláš Bek, prezidentský kandidát Pavel Fischer v Praze 12, stávající senátor Jiří Šesták v Českých Budějovicích a geodet a krajský zastupitel Miroslav Balatka v obvodu Sokolov.

Lenka Brandtová, tisková mluvčí TOP 09

Volby: