TOP 09: Do vedení sněmovny navrhujeme Jiřího Olivu

Poslanecký klub TOP 09 a Starostové navrhuje, aby ho na postu místopředsedy sněmovny zastupoval poslanec Jiří Oliva.

4. 9. 2012

Jiří Oliva je pro tuto náročnou funkci velmi dobrá volba. Jeho zkušenosti i morální kredit jsou skvělým předpokladem k tomu, že ji dokáže náležitě vykonávat. Pro Jiřího Olivu jsme se tak na dnešním společném jednání klubu a předsednictva dohodli jednomyslně,“ říká předseda klubu Petr Gazdík. Oliva by měl dočasně vystřídat na druhém nejvyšším postu poslankyni Vlastu Parkanovou. Podle Gazdíka totiž poslanci očekávají, že se v dohledné době nejasné obvinění exministryně a někdejší místopředsedkyně sněmovny vyřeší. „Věříme, že se kolegyně na svůj místopředsednický post v nejbližší době vrátí,“ dodal Gazdík.

Jiří Oliva (60) ve Sněmovně zastupuje Královéhradecký kraj. Je předsedou podvýboru pro lesní a vodní hospodářství a potravinářství a členem zemědělského výboru a výboru pro životní prostředí. Je absolventem Fakulty lesního inženýrství Vysoké školy zemědělské v Brně. Patnáct let pracoval v lesnickém provozu, v roce 1990 byl jmenován ředitelem Východočeských státních lesů a posléze pověřen založením celostátního podniku Lesy ČR v Hradci Králové. Společnost úspěšně řídil až do roku 2003. Současně s tím vyučoval na Lesnické a dřevařské fakultě České zemědělské univerzity v Praze, kde od roku 2004 působí jako docent na katedře lesní těžby.

Nominaci ze strany poslaneckého klubu beru velmi zodpovědně a v případě zvolení se budu funkci věnovat s maximálním nasazením a odpovědností. Jsem však také připraven v případě prokázání neviny kolegyně Vlasty Parkanové umožnit její znovuzvolení do funkce místopředsedkyně sněmovny,“ řekl poslanec Oliva.

Alžběta Plívová
tisková mluvčí TOP 09

V Praze 4. 9. 2012

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme