TOP 09 a Starostové se neštěpí

Poslední dobou zaznamenáváme množící se mediální pokusy informovat nepravdivě o vnitřní situaci v poslaneckém klubu TOP 09 a Starostové a v našich politických uskupeních. Skutečnost, že náš poslanecký klub je v Poslanecké sněmovně jediný bez vnitřních rozporů a frakcí, je zjevně trnem v oku nejen politické konkurenci, ale i některým senzacechtivým novinářům.

10. 8. 2012

Vrcholem této neférové novinářské práce jsou články v dnešní MFD s titulky „TOP 09 a Starostové se štěpí. Rozhodnou volby.“ a „TOP 09 se štěpí“.

Kategoricky prohlašujeme, že tomu tak není. 41 poslanců zvolených na kandidátkách TOP 09 bude jednotně podporovat programové prohlášení vlády po celé volební období. Stejně tak se budou chovat v krajských zastupitelstvech zastupitelé zvolení na koaličních kandidátkách TOP 09 a STAN. Prodloužení či neprodloužení smlouvy o strategické spolupráci, kterou mají naše uskupení uzavřenou do 31. 12. 2012, na tomto faktu nemůže nic změnit. „Informace“ o vnitřních frakcích uvnitř TOP 09 jsou pak jen účelovou lží a nestojí za nimi nic jiného než úpěnlivé přání politické konkurence.

Na úterý svoláváme společné jednání předsednictev TOP 09 a STAN, abychom se společně ohradili proti nehorázné mediální manipulaci.

Miroslav Kalousek
1. místopředseda TOP 09 a ministr financí
Petr Gazdík
předseda STAN a předseda poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové

V Praze 10. 8. 2012

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme