TOP 09 a Starostové: Máme místo pro nový start

TOP 09 a Starostové zahájí kampaň do krajských i senátních voleb 30. 8. ve 13.00. Místem volebního startu se stane středočeská obec Hostivice. Ta byla vybrána proto, že nejvýrazněji symbolizuje problém, který chtějí budoucí hejtmani a hejtmanky z řad TOP 09 a Starostů řešit jako první. A to neprůhledné hospodaření, jež přineslo do většiny krajů vedení ČSSD.

23. 8. 2012

TOP 09 a Starostové tak na zahájení kampaně představí program transparentního kraje s pravidly, která by měla zajistit, že plýtvání penězi na krajské úrovni skončí. První část tohoto programu již byla tento týden představena místopředsedkyní rozpočtového výboru a kandidátkou na hejtmanku ve Středočeském kraji Helenou Langšádlovou (více zde).

Zahájení kampaně se zúčastní vedení TOP 09 a hnutí Starostové a nezávislí, kandidáti do krajských zastupitelstev i do Senátu. Ti se spolu se členy a podporovateli TOP 09 po oficiálním uvedení vydají na pochod směrem na nechvalně proslulý Buštěhrad.

TOP 09 a Starostové letos do kampaně investují 34 milionů korun, z této sumy budou pokryty náklady na kampaň do Senátu (6 milionů) a na kampaň do krajských zastupitelstev (28 milionů) s tím, že je počítáno ještě s vlastními příspěvky krajských organizací, které mohou čerpat z darů na tyto účely určených.

Alžběta Plívová
tisková mluvčí TOP 09